“Verknocht aan Gent”

Astrid De BruyckerDeze ochtend keurde de partijraad van sp.a Gent de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2012 goed. Van op de zestiende plaats van die lijst ijver ik mee voor een sociaal-ecologisch Gent.

Ik ben verknocht aan Gent en fan van mijn buurt de Brugse Poort. Ik ben dus kandidaat-gemeenteraadslid uit goesting: We hebben in Gent een wervend project gaande waaronder ik mee mijn schouders wil zetten.

In mijn werk ben ik al enkele jaren bezig met armoede- en welzijnsgerelateerde thema’s. Die prille professionele ervaring geeft mij inzicht in het structureel onrecht dat veel mensen treft. Dit maakt dat ik vooral op de lijst sta omdat ik met sp.a en Groen wil werken aan een sociaal rechtvaardige en tolerante stad. Ik ben ervan overtuigd dat we kritisch, maar niet kregelig, moeilijkheden moeten aanpakken door te denken, te durven en te doen.

De komende maanden zal ik zo veel mogelijk jonge en oude, geboren en nieuwgekomen, geïnteresseerde of onverschillige Gentenaars proberen overtuigen om te kiezen voor het positieve verhaal van sp.a en Groen. Dat doe ik via deze blog en andere verwachte en onverwachte kanalen. Tot binnenkort!

Foto: lensopgent.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.