Astrid vraagt het aan… Juliana

“Voor geen geld van de wereld ga ik terug naar Antwerpen!” 

Op 14 oktober 2012 doe ik mee aan de Gentse gemeenteraadsverkiezingen. Vanop plaats 16 van SP.A-Groenlijst ijver ik voor een sociaal en ecologisch Gent. Eigenlijk wil ik alle Gentenaars ontmoeten, maar dat is helaas niet mogelijk. Daarom zoek ik 100 Gentenaars op. Zij mogen me vertellen wat ik voor hen kan doen!

Juliana is een opvallende verschijning in het Gentse straatbeeld. Ik kom haar tegen op de boerenmarkt aan het l’Epéeplein in de Brugse Poort. Ze presenteert zichzelf als “jong van geest, en niet versleten”. Ik ga akkoord.

“Gent beschrijven in drie woorden? Moi! J’adore! Gent!

Mijn liefde voor Gent is groot. Ik mag stellen dat ik tijdens mijn leven heel wat gereisd heb. Ik heb alle wereldsteden gezien, de oceaan overgestoken, maar de mooiste stad die ik ken is Gent. Je hoort het misschien nog een beetje, maar ik ben eigenlijk opgegroeid in het Antwerpse. Neem het van me aan: hier in Gent voel ik me veel beter. Voor geen geld van de wereld ga ik terug naar Antwerpen!”

Ik kom nu voor de eerste maal op bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen. Waar moet ik volgens jou voor streven?

“Voor ons patrimonium. Gent heeft zoveel prachtige, Middeleeuwse gebouwen. Wie dat niet ziet is blind! We moeten onze eigenheid behouden. Ça me fait mal au coeur wanneer ik zie dat die mooie gebouwen worden afgebroken.”

Ik vind het erg belangrijk dat we in Gent onze openbare ruimte (pleinen, parken, straten,…) goed soigneren. Heb jij misschien een lievelingsplekje in de stad?

“Zeker: het oude justitiepaleis. Zo’n mooi en statig gebouw. Het lijkt een beetje op dat van Wenen, al is dat drie keer groter…”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.