Astrid vraagt het aan… Nele

“Ik vind het jammer om langs de Korenmarkt of het stationsplein te wandelen en geen boom, struik, bloem… te zien.”

Op 14 oktober 2012 doe ik mee aan de Gentse gemeenteraadsverkiezingen. Vanop plaats 16 van SP.A-Groenlijst ijver ik voor een sociaal en ecologisch Gent. Eigenlijk wil ik alle Gentenaars ontmoeten, maar dat is helaas niet mogelijk. Daarom zoek ik 100 Gentenaars op. Zij mogen me vertellen wat ik voor hen kan doen!

Nele is 27 jaar oud, werkt als zelfstandige videojournaliste en woont in de buurt rond de Sleepstraat. Ze is een van de vele inwijkelingen uit West-Vlaanderen die onze stad rijk is en zal dus voor de eerste maal stemmen voor de Gentse gemeenteraad.

“Hoe ik Gent zou omschrijven?  Sfeer. Creatief. Bruisend.

Gent is een creatieve stad. Er gebeurt veel. Gent heeft van alles te bieden op vlak van muziek en film. De bevolking, maar ook de stad tonen initiatief. Jonge mensen richten kleine bedrijfjes op en dat bevordert de creatieve sfeer. Dat ondervind ik zelf door mijn werk als zelfstandige videojournaliste. Ik onderhoud contacten met de film, en video- industrie en zie dat groeien in Gent. Een fijne vaststelling.”

Ik ben een beginnende politica in Gent. Waarvoor moet ik volgens jou ijveren?

“Gent mist groen. Ik vind het jammer om langs de Korenmarkt of het Stationsplein te wandelen en geen boom, struik, bloem… te zien. Maar ook in het algemene straatbeeld zie je weinig groen. Weinig plantenbakken of gevelgroen. Daar mag meer aandacht aan besteed worden. Misschien is een subsidie voor gevelplanten een idee?”

En als uitsmijter: heb je een lievelingsplekje in de stad?

Een verborgen schat. Het Maaltebruggepark!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.