Astrid vraagt het aan… Richard

“Gent gaat goed om met de globalisatie”

Op 14 oktober 2012 doe ik mee aan de Gentse gemeenteraadsverkiezingen. Vanop plaats 16 van SP.A-Groenlijst ijver ik voor een sociaal en ecologisch Gent. Eigenlijk wil ik alle Gentenaars ontmoeten, maar dat is helaas niet mogelijk. Daarom zoek ik 100 Gentenaars op. Zij mogen me vertellen wat ik voor hen kan doen!

Richard is 54, geboren in Ghana maar woont al bijna twintig jaar in Gent en dit aan het Rabot. Hij werkt als arbeider bij Volvo.

“Hoe ik Gent in drie woorden zou uitdrukken?  Tolerant. Mooi. Vriendelijk.

Gent is een tolerante stad. Ik ben zelf als vreemdeling naar deze stad gekomen en vind dat het best meevalt met moeilijkheden die immigranten soms ondervinden. Sowieso is immigratie een evolutie die we niet kunnen tegenhouden. De globalisatie vindt in iedere stad plaats en dus ook in Gent. Maar Gent gaat er wel goed mee om.”

Waar moet ik me volgens jou mee bezig houden als politica?

“Ervoor zorgen dat Gent een gastvrije, respectvolle stad blijft voor iedereen, en dat we elkaar blijven aanvaarden zoals we zijn.”

Ik ben erg geïnteresseerd in hoe we in Gent omgaan met de openbare ruimte. Wat is eigenlijk jouw lievelingsplekje in de stad?

“De Gentse Feesten als dat mag meetellen, maar eigenlijk ga ik niet zoveel uit. Op de tweede plek komt mijn eigen zetel.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.