Astrid vraagt het aan… Rik

“Nieuwe media, daar ben ik voor, maar kinderen moeten ook buiten komen.”

Op 14 oktober 2012 doe ik mee aan de Gentse gemeenteraadsverkiezingen. Vanop plaats 16 van SP.A-Groenlijst ijver ik voor een sociaal en ecologisch Gent. Eigenlijk wil ik alle Gentenaars ontmoeten, maar dat is helaas niet mogelijk. Daarom zoek ik 100 Gentenaars op. Zij mogen me vertellen wat ik voor hen kan doen!

Rik is 52 jaar en een rasechte Gentenaar. Hij woont in de Brugse Poort en werkt bij Eandis.

Gent in drie woorden?  “Tevreden. Mooi. Leuke stad.

Gent is echt wel een mooie stad. Je moet maar eens de Sint-Michielshelling opwandelen en naar de Graslei en Korenlei kijken. Maar ook de rand mag er zijn, hoewel sommige delen van de stad wel in verval geraken. Zo herinner ik me sommige, mooie ambachtswinkels die verloren zijn gegaan. Dat is jammer, vooral als je je voor de geest kan halen hoe het er vroeger uitzag. Pas op, Gent is nu nog steeds een aangename stad, maar vroeger was het nog net dat ietsje aangenamer (lacht). Het is niet allemaal kommer en kwel, hoor. De situatie aan de Brugse Poort is terug aan het verbeteren. De inspanningen lonen.”

In oktober kom ik voor de eerste maal op. Wat zou ik voor jou kunnen betekenen?

“Je kan er mee voor zorgen dat de authenticiteit van Gent behouden blijft. Dat de Gentenaars met elkaar blijven communiceren, zodat we betrokken blijven met elkaar. Maar ik zou ook graag willen dat er genoeg plekken zijn voor kinderen om buiten te spelen. Nieuwe media, daar ben ik voor, maar kinderen moeten ook buiten komen.”

Ik vind het erg belangrijk dat we in Gent onze openbare ruimte (pleinen, parken, straten,…) goed soigneren. Wat is jouw lievelingsplekje in de stad?

“Het centrum van de stad. Maar het spijtige is dat wanneer je een terrasje wil doen met vrienden je het niet meer laat kan maken. Ik ben dan meestal diegene die andere vrienden aanspoort om de auto thuis te laten. Maar ja, als de laatste bus vertrekt om 23 uur, dan vallen de groep én de gezelligheid uiteen.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.