Astrid vraagt het aan… Robbie

“Gent is rebels, en dat vind je ook terug in zijn politiek”.

Op 14 oktober 2012 doe ik mee aan de Gentse gemeenteraadsverkiezingen. Vanop plaats 16 van SP.A-Groenlijst ijver ik voor een sociaal en ecologisch Gent. Eigenlijk wil ik alle Gentenaars ontmoeten, maar dat is helaas niet mogelijk. Daarom zoek ik 100 Gentenaars op. Zij mogen me vertellen wat ik voor hen kan doen!

Robbie is 35 jaar oud, en woont in de Brugse Poort. Hij trekt in oktober voor de tweede maal naar de Gentse stembus. Wanneer Robbie zijn huis niet aan het verbouwen is, werkt hij als zelfstandige in de televisiesector.

“Gent in drie woorden: Rebels. Joviaal. Feest.

Gent is een contraire, alternatieve stad. Je kan het voelen aan de sfeer van de stad, maar ook bij de mensen die je tegenkomt. Sommige Gentenaars zijn misschien rebels om rebels te zijn, maar doorgaans is het een positieve eigenschap. Dat rebelse kantje vind je ook terug in de politiek. Zo vind ik het paars project goed. Het diende later ook als voorbeeld voor de federale regering.”

Ik ben nu een jonge, beginnende politica. Wat kan ik voor jou verbeteren aan Gent?

“De communicatie van de stadsdiensten. En dat trek ik breed open. Ten eerste moet de algemene communicatie vlotter verlopen. Maar daarnaast moet de stad haar digitalisering verbeteren. Zo vind ik de vormgeving van de websites achterhaald. Alles moet frisser, simpeler en efficiënter ogen.”

Ik ben erg geïnteresseerd in hoe we in Gent met de openbare ruimte omgaan. Wat is eigenlijk jouw lievelingsplekje in de stad?

“Mag het een café zijn? De Manteca aan de Korenmarkt dan!”

Een gedachte over “Astrid vraagt het aan… Robbie

  1. Vandaag hebben de collega,s bij wijze van protest de strand en lig weide niet opgekuist en terecht
    Zelfs ben ik een medeweker bij de groendienst in Gent Citadelpark en elke dag zien we hetzelfde
    zodat er geen tijd overblijft om ons planten te verzorgen, en hoe een grasveld omslaat in een op stort van lege flessen blikjes papier schips zakjes te veel om op te noemen,ik hoop dat wij dit protest gaan volgen en alles laten liggen zodat de mensen het zien of er mee geconfronteerd ;
    en natuurlijk hoor ik het zelfde liedje het was niet van mij die papier ,lege fles, terwijl ze ervan dronken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.