Astrid vraagt het aan… Sermin en Sunail

“In de buurt zie ik soms mensen drugs dealen, maar daar passeert mijn zoontje wel! Dat vind ik niet kunnen.”

Op 14 oktober 2012 doe ik mee aan de Gentse gemeenteraadsverkiezingen. Vanop plaats 16 van SP.A-Groenlijst ijver ik voor een sociaal en ecologisch Gent. Eigenlijk wil ik alle Gentenaars ontmoeten, maar dat is helaas niet mogelijk. Daarom zoek ik 100 Gentenaars op. Zij mogen me vertellen wat ik voor hen kan doen!

Ik kom Sermin en Sunail tegen op de zondagse markt in de Brugse Poort met één van hun vier kinderen. Sermin is 36 jaar en een geboren en getogen Gentse van Turkse afkomst. Haar man Sunail is 39 jaar, ruilde op z’n 19e Macedonië voor België en werkt als arbeider in een vleesverwerkingsbedrijf. Samen hebben ze een huis gekocht in de buurt.

“Hoe wij Gent zouden omschrijven in drie woorden? Een leuke stad. Kindvriendelijk. Klein en niet te druk.

Gent is een leuke stad. We zouden niet willen wonen in een grootstad als Brussel. Dat is veel te druk. Toch merken we dat de situatie in de Brugse Poort de laatste tijd verslechtert. Er komen veel vreemdelingen bij die denken dat ze hier niet moeten werken. Dat kan natuurlijk niet. Nieuwkomers moeten bijdragen aan de maatschappij. (Sunail) Zelf ben ik 20 jaar geleden ook meteen op zoek gegaan naar werk.”

Wat zou ik me als jonge politica voor moeten inzetten?

“Dat mensen die de wet overtreden -door diefstal of sluikstorten- harder worden aangepakt. In de buurt zie ik soms mensen drugs dealen, maar mijn zoontje passeert daar wel! Dat moet toch vermeden worden?”

Mijn interesse gaat uit naar de publieke ruimtes in Gent. Hebben jullie een lievelingsplekje in de stad?

“De Watersportbaan, om er op een bankje te zitten of te wandelen.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.