Astrid vraagt het aan… Josée

“Ik sta achter acties zoals de Grote Kuis waar scholen en jeugdbewegingen zich voor inzetten. Op die manier mensen sensibiliseren vind ik prachtig.”

Op 14 oktober 2012 doe ik mee aan de Gentse gemeenteraadsverkiezingen. Vanop plaats 16 van SP.A-Groenlijst ijver ik voor een sociaal en ecologisch Gent. Eigenlijk wil ik alle Gentenaars ontmoeten, maar dat is helaas niet mogelijk. Daarom zoek ik 100 Gentenaars op. Zij mogen me vertellen wat ik voor hen kan doen!

Josée is 61 en werkt bij de arbeidsinspectie. Samen met haar man woont ze in de buurt van de Watersportbaan. Ze woont sinds de jaren ’70 in Gent en mag bij de komende gemeenteraadsverkiezingen voor de zesde keer een rood bolletje zetten.

“Gent in drie woorden: veiligheid, properheid, leuke stad.

Gent doet zijn best om een propere stad te zijn. Maar daar moeten de mensen ook aan meewerken. Veel mensen betekent ook veel vuiligheid. En vuil trekt vuil aan, niet waar? Als ik zelf iets op straat zie liggen, raap ik het op en gooi ik het in de vuilnisbak. Ik sta ook achter acties zoals de Grote Kuis waar scholen en jeugdbewegingen zich voor inzetten. Op die manier mensen sensibiliseren vind ik prachtig.”

Waarvoor zou jij willen dat ik ijver in de gemeentepolitiek?

“Gent moet een nog fietsvriendelijker beleid voeren. Wanneer ik in Gent fiets zie ik teveel kasseien en drempels op de fietspaden. Maar het moet zich niet enkel beperken tot de fietsinfrastructuur. Zo zie ik bijvoorbeeld die mastodonten van bussen waar een paar mensen op zitten. We zijn op bezoek geweest bij onze zoon die op Erasmus zit in Litouwen. Daar hebben ze een systeem van kleinere bussen, type belbus, die frequenter rijden op bepaalde lijnen. Misschien is dat een idee?”

En als uitsmijter, heb je een lievelingsplekje in de stad?

“Ergens aan de Leie op een rustig moment, bijvoorbeeld aan de Coupure.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.