Astrid vraagt het aan… Kadir

 “Gentenaars moeten bewuste inwoners blijven. Die ‘stop’ durven roepen, die hun mond opentrekken. We zijn niet voor niets stroppendragers.”

Op 14 oktober 2012 doe ik mee aan de Gentse gemeenteraadsverkiezingen. Vanop plaats 16 van SP.A-Groenlijst ijver ik voor een sociaal en ecologisch Gent. Eigenlijk wil ik alle Gentenaars ontmoeten, maar dat is helaas niet mogelijk. Daarom zoek ik 100 Gentenaars op. Zij mogen me vertellen wat ik voor hen kan doen!

Kadir is 41 jaar, trotse Gentenaar en filmmaker. In 2010 kwam zijn langspeeldebuut ‘Turquaze’ op het grote scherm. In oktober stapt hij voor de derde maal naar het stemhokje voor de Gentse gemeenteraadsverkiezingen.

“Hoe ik Gent het in drie woorden omschrijf?  Gemoedelijk. Direct. Open.

Gent is een gemoedelijke stad. Je kan zijn wie je wil zijn. Die gemoedelijkheid ligt vooral aan de Gentenaars zelf, maar ik heb toch de indruk dat ook de stadsdiensten die houding proberen aan te nemen. En toch durven we elkaar aanspreken wanneer we iets ongehoords zien gebeuren. We houden zo de dialoog onder bewoners open. Dat is niet altijd gemakkelijk, maar het maakt wel dat het er meer ontspannen aan toe gaat dan in andere steden.”

Wat moet er volgens jou zeker op mijn politieke todolijst?

“Er mee over waken dat de typisch Gentse gemoedelijkheid niet omslaat naar iets negatiefs. Ik heb het gevoel dat die ongedwongen sociale controle wat in verval raakt en zou hier niet graag zo’n laissez-faire sfeertje zien ontstaan. Gentenaars moeten bewuste inwoners blijven. Die ‘stop’ durven roepen, die hun mond opentrekken. We zijn niets voor niets stroppendragers.”

Ik vind het erg belangrijk dat we in Gent onze openbare ruimte (pleinen, parken, straten,…) goed soigneren. Heb jij misschien een lievelingsplekje in de stad?

“Ik heb er meerdere! De buurt rond de Kinepolis vind ik heel fijn. Ik ben ook erg benieuwd naar het nieuwe parkje bij het Emiel Braunplein. Ik heb er zelf jaren gewoond en toen was het tenslotte een ordinaire parking…”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.