Astrid vraagt het aan… Eluisa

“Het midden van zo’n lange tram lijkt wel een bootje. Het wiebelt de hele tijd!”

Op 14 oktober 2012 doe ik mee aan de Gentse gemeenteraadsverkiezingen. Vanop plaats 16 van SP.A-Groenlijst ijver ik voor een sociaal en ecologisch Gent. Eigenlijk wil ik alle Gentenaars ontmoeten, maar dat is helaas niet mogelijk. Daarom zoek ik 100 Gentenaars op. Zij mogen me vertellen wat ik voor hen kan doen!

Eluisa is 4, bijna 5. Ze mag nog niet gaan stemmen, maar is wel al groot: ze heeft al twee tanden uit!

Drie leuke dingen in Gent? “Mijn mama, dat er veel baby’tjes in onze straat wonen en de tram.

Met de tram gaan vind ik superleuk. Wij mogen gewoon gaan zitten en de chauffeur rijdt met de tram. Het midden van zo’n lange tram lijkt wel een bootje, het wiebelt de hele tijd en dat vind ik leuk. Als je wil afstappen moet je op een knopje duwen. Dan gaat er een lichtje branden! Daarna gaan de deuren helemaal open en kan je eruit.”

Is er iets wat jij anders zou maken in de stad?

“Ja! Dat er geen werken meer zijn in mijn straat. Nu zijn er overal werken! En dan moeten wij elke keer een andere weg nemen.”

Waar ga jij liefst van al heen in Gent?

“Naar het water waar er eendjes zijn! We zijn daar geweest en ik mocht eendjes zoeken. De eendjes waren verstopt. Eerst heeft mijn papa er een gevonden, dan mijn zus en dan ik. En ik ga ook graag naar de bloemenmarkt. Daar hebben we voor moederdag bloemen gekocht. Maar de politie was gekomen en we kregen een boete, want de auto stond op de foute plek.” Alweer een reden om de tram te verkiezen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.