Astrid vraagt het aan… Arda

“Misschien moeten we de pleinen en parken verkleinen? Want dat trekt alleen maar dealers aan.”

Op 14 oktober 2012 doe ik mee aan de Gentse gemeenteraadsverkiezingen. Vanop plaats 16 van SP.A-Groenlijst ijver ik voor een sociaal en ecologisch Gent. Eigenlijk wil ik alle Gentenaars ontmoeten, maar dat is helaas niet mogelijk. Daarom zoek ik 100 Gentenaars op. Zij mogen me vertellen wat ik voor hen kan doen!

Arda is 19 jaar oud, komt uit Gentbrugge en stemt dit jaar voor de eerste keer. We kwamen hem in het weekend tegen op de Vrijdagsmarkt, maar tijdens de week werkt Arda als Volvotechnieker.

“Gent is voor mij: een rijke geschiedenis, een mooie stad én mooie meisjes!

Gent is voor mij gewoon een interessante stad om leuke mensen te ontmoeten en die mooie meisjes neem ik er graag bij (lacht). Ik heb een vaste vriendin en ben zeker geen casanova, hé. Het enige jammere is dat je in Gent geen echte dancings heb. Wel een paar danscafé’s, natuurlijk. Los daarvan kan je je wel goed amuseren in Gent, met de Gentse Feesten als hoogtepunt.”

Ik kom voor de eerste keer op, waarvoor zou ik volgens jou moeten ijveren?

“De politie doet natuurlijk zijn best, maar kan niet overal tegelijk zijn. Het blijft jammer om lastig gevallen te worden door kleine groepjes in de uitgang. Misschien is het een idee om de pleinen en parken te verkleinen? Want dat trekt alleen maar dealers aan.”

Ik ben sterk geïnteresseerd in hoe we in Gent met de publieke ruimte omgaan. Wat is jouw lievelingsplekje in de stad?

“De Groentenmarkt, het is fijn daar te zitten bij goed weer.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.