Astrid vraagt het aan… Marcel

“Mijn hoed af voor Daniël Termont.”

Op 14 oktober 2012 doe ik mee aan de Gentse gemeenteraadsverkiezingen. Vanop plaats 16 van SP.A-Groenlijst ijver ik voor een sociaal en ecologisch Gent. Eigenlijk wil ik alle Gentenaars ontmoeten, maar dat is helaas niet mogelijk. Daarom zoek ik 100 Gentenaars op. Zij mogen me vertellen wat ik voor hen kan doen!

Marcel verkent TRACK in het Citadelpark wanneer ik hem aanspreek. Al gauw kom ik te weten dat hij 56 jaar oud is, in Ledeberg woont en dat deze ingeweken Genkenaar zowat de grootste fan is die onze burgemeester Daniël Termont zich kan wensen.

“Hoe ik Gent in drie woorden zou omschrijven? Fantastisch, mooi en de best leefbare stad die ik ken.

Voor mij is Gent de best leefbare stad van de wereld. De afgelopen vierentwintig jaar hebben we een fantastisch beleid gekend dat de leefsituatie hier alleen maar heeft verbeterd. Geef nu toe, de laatste drie burgemeesters Temmerman, Beke en Termont hebben heel goed werk geleverd. Tuurlijk, je kan steeds redenen vinden om te klagen, maar in veel gevallen kan de stad Gent daar zelf weinig aan doen. Vaak moet men zich op het niveau van de stad schikken naar bijvoorbeeld Europese besluitvorming. Mij stemt het tevreden wanneer ik zie dat de stad zich bewust is van de bestaande problemen – zoals nu de toevloed van migranten uit Oost-Europa – en doet wat ze kan.”

Het zijn voor mij de eerste gemeenteraadsverkiezingen als jonge politica. Waarvoor moet ik volgens jou ijveren?

“Zorgen voor de verjonging van de politiek. Dat is nodig. De socialisten doen het goed, maar de opvolging moet klaarstaan. Zet gerust in je interview dat jij dat hier erg goed doet. Een 10 op 10 kan ik je uit principe niet geven, maar je krijgt van mij een 9,5! Doe Daniël Termont ook veel groeten. Ik ken hem niet persoonlijk, maar zeg hem dat ik mijn hoed afneem voor hem en zijn werk. Chapeau!”

Voor mij is de publieke ruimte zowat ‘de living van de stad’. Erg belangrijk dus als plaats om te ontmoeten en samen te leven. Wat is jouw lievelingsplekje in Gent?

“Het Citadelpark is verrassend mooi, maar elke buurt heeft zo zijn plekje. Neem nu Ledeberg. Dat was zowat de laatste buurt waar ik mezelf zag wonen, maar intussen woon ik er toch en ben ik helemaal bijgedraaid. De buurt kent zoveel charme: er zijn verschillende kleine parkjes waar je bijvoorbeeld mensen tegenkomt die petanquen. Het zit ‘m soms in kleine dingen.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.