Astrid vraagt het aan… Gilbert

“De stadshal is me een doorn in het oog. Moord!”

Op 14 oktober 2012 doe ik mee aan de Gentse gemeenteraadsverkiezingen. Vanop plaats 16 van SP.A-Groenlijst ijver ik voor een sociaal en ecologisch Gent. Eigenlijk wil ik alle Gentenaars ontmoeten, maar dat is helaas niet mogelijk. Daarom zoek ik 100 Gentenaars op. Zij mogen me vertellen wat ik voor hen kan doen!

Gilbert is 72 jaar oud en gepensioneerd. Een Gent(brugge)naar in hart en nieren die voor de negende keer gaat stemmen.

“Hoe ik Gent het best omschrijf? Prachtig. Gezellig. Vol markten.

Gent is een stad met veel markten. Eén van mijn lievelingsmarkten is de “oude markt” aan het Sint-Jacobs. Die staat ook beter bekend als de antiekmark. Daar kan je me elke zaterdagochtend terugvinden. Om de antiekwaren te bekijken, maar ook om een praatje te slaan, oude bekenden te zien, en een potje koffie te drinken in de Baudelostraat.”

Waarvoor moet ik als jonge politica volgens jou ijveren?

“De authenticiteit van de stad moet bewaard blijven. Zo zie ik mensen met nieuw gerief staan op de antiekmarkt. Dat is jammer. Maar ook de stadshal is me een doorn in het oog. Moord! Iedereen zegt het.”

Mijn interesse gaat uit naar hoe we in Gent de openbare ruimte aanpakken. Wat is jouw lievelingsplekje hier?

“Ik kom drie keer per week naar het centrum. Eerst neem ik de tram uit Gentbrugge en dan stap ik nog een flink eindje. Ik vind de hele kuip van de stad prachtig!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.