Astrid vraagt het aan… Ava

“Gent is een groot dorp, hé, het omvat alles.”

Op 14 oktober 2012 doe ik mee aan de Gentse gemeenteraadsverkiezingen. Vanop plaats 16 van SP.A-Groenlijst ijver ik voor een sociaal en ecologisch Gent. Eigenlijk wil ik alle Gentenaars ontmoeten, maar dat is helaas niet mogelijk. Daarom zoek ik 100 Gentenaars op. Zij mogen me vertellen wat ik voor hen kan doen!

Ava is 32, actief in de culturele sector en afkomstig uit Drongen. Ondertussen woont ze al drie jaar in Gentbrugge met haar vriend en dochtertje. In oktober trekt ze voor de derde maal naar het stemhokje om een nieuwe gemeenteraad te kiezen.

Gent in drie woorden? “Mooi. Dynamisch en jong.

Ik heb Gent altijd al een dynamische stad gevonden. Gent is een groot dorp, hé, het omvat alles. Ik vind ook dat elke leeftijd hier zijn gading kan vinden. Er is zelfs een overaanbod, zeker in de culturele sector, maar dat zorgt juist voor veel dynamiek.”

Wat vind je belangrijk voor een jonge kandidaat voor de Gentse gemeenteraad als mezelf?

“Dat je Gent zelf volop blijft beleven. Dat lijkt me onontbeerlijk om een stad mee te kunnen besturen. Maar dat je er ook voor zorgt dat ik zo weinig mogelijk beton tegenkom! Daarom alleen al mijd ik de Korenmarkt. Ik zou meer groen in de stad willen, niet alleen voor mij persoonlijk en omdat ik een jong kindje heb. Ik vind gewoon dat iedereen daar recht op heeft.”

Ik ben sterk geïnteresseerd in hoe we in Gent de publieke ruimte beleven. Wat is jouw lievelingsplekje in de stad?

“Eenvoudigweg: heel de stad.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.