Astrid vraagt het aan… Ateshkan

“Als Bulgaar voelde ik me hier bij aankomst meteen thuis door de grote Turkse gemeenschap in de stad.”

Op 14 oktober 2012 doe ik mee aan de Gentse gemeenteraadsverkiezingen. Vanop plaats 16 van SP.A-Groenlijst ijver ik voor een sociaal en ecologisch Gent. Eigenlijk wil ik alle Gentenaars ontmoeten, maar dat is helaas niet mogelijk. Daarom zoek ik 100 Gentenaars op. Zij mogen me vertellen wat ik voor hen kan doen!

Ateshkan is een 20 jaar jonge Gentenaar met Bulgaarse roots die hier 7 jaar geleden kwam wonen. Ondertussen leerde hij de taal en vond hij een job in de bouw. We komen hem tegen aan de Blaarmeersen samen met zijn vrouw en zoontje.

“Hoe ik Gent in drie woorden omschrijf? Hmm, mooi, goed om in te leven en gemakkelijk.

Gent is een gemakkelijke stad. Daarmee bedoel ik dat het geen stad is zoals Brussel. Je geraakt gemakkelijk van het ene punt naar het andere, bijvoorbeeld met het openbaar vervoer. Vroeger nam ik vaker de bus, maar nu heb ik zelf een auto. Ook de sfeer in Gent valt als ‘gemakkelijk’ te beschrijven. Als Bulgaar voelde ik me hier bij aankomst bijvoorbeeld meteen thuis door de grote Turkse gemeenschap in de stad. Gezien we dezelfde taal spraken kon ik al vlug met hen contacten leggen en aan werk geraken. Dat gaf me de tijd om Nederlands te leren, te integreren en nadien ook elders werk te vinden. Ik stond er niet alleen voor en voelde me alles behalve geisoleerd.”

Binnenkort zijn het jouw eerste gemeenteraadsverkiezingen. Wat kan ik als startende politica voor jou betekenen?

“Een eigen huis kopen blijft de beste investering, maar het is moeilijk voor jonge mensen zoals ik. Het is erg duur voor een jong koppel. Wat moet het dan niet zijn als je er alleen voor staat?”

Ik vind het erg belangrijk dat we in Gent onze openbare ruimte (pleinen, parken, straten,…) goed soigneren. Heb jij misschien een lievelingsplekje in de stad?

“De Blaarmeersen. Fijn om in te wandelen en in de zomer is het hier altijd feest.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.