Astrid vraagt het aan… Lena en Cecile

“Fietsen in Gent zit er voor mij niet meer in.”

Op 14 oktober 2012 doe ik mee aan de Gentse gemeenteraadsverkiezingen. Vanop plaats 16 van SP.A-Groenlijst ijver ik voor een sociaal en ecologisch Gent. Eigenlijk wil ik alle Gentenaars ontmoeten, maar dat is helaas niet mogelijk. Daarom zoek ik 100 Gentenaars op. Zij mogen me vertellen wat ik voor hen kan doen!

Lena (72) en Cecile (75) zitten op een bankje in de zon wanneer ik de Gentenaars en goede vriendinnen aanspreek. Cecile is geboren in Evergem, maar woont al 50 jaar in ’t stad, terwijl Lena hier geboren en getogen is. De dames maken met veel plezier wat tijd vrij voor mijn vragen.

Dames, hoe ziet Gent er voor jullie uit?

Cecile: “Voor mij is Gent een culturele stad, waar je lekker kan cocoonen, maar waar de trottoirs in erbarmelijke staat zijn!”

Lena: “Gent is een gemoedelijke stad. Niet zo groot als Brussel. Maar wel een stad waar een fietsvriendelijker beleid zou mogen heersen.”

Ik hoor dat er wel wat zaken zijn waarvoor ik me als beginnende politica moet inzetten volgens jullie?

Cecile: “Inderdaad. Ik sta Lena bij. Fietsen in Gent is voor mij bijvoorbeeld niet meer mogelijk. Lena durft dat nog wel, maar ik ga enkel op een rustige zondag nog buiten fietsen: dan heb je niet die studenten die je zo snel voorbijracen.”

Lena: “De Nieuwe Wandeling vind ik een voorbeeld van een geslaagd fietsbeleid. Het fietspad is mooi gescheiden van het voetpad en de auto’s: perfect aangelegd! Daar kan je nu eens op je gemak en bovenal veilig fietsen. Kunnen ze dat niet overal doen, de fietspaden verder van de rijweg leggen?”

Cecile: “Dat zou een goed idee zijn. Er zijn wel al positieve veranderingen, maar sommige plekken blijven toch erg gevaarlijk. Heb je wel al eens op de Brabantdam gefietst?”

Openbare ruimte is een belangrijk punt voor mij. Wat zijn jullie lievelingsplekjes in de stad?

Cecile: “De Graslei is prachtig, maar jammer genoeg overbevolkt. En hoe fijn het Citaldelpark ook is: ’s avonds voel ik mij er niet meer veilig.”

Lena: “Ik vind de Watersportbaan een mooie plek. Die is gelukkig niet ver van mijn deur. Maar ook het parkje aan het STAM museum verdient meer aandacht én nieuwe bankjes. In het algemeen zou ik eigenlijk wel graag wat meer groen zien in het Gentse stadsbeeld. Dat er op de Korenmarkt geen enkele boom staat, dat is toch erg jammer?”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.