Astrid vraagt het aan… Floran

“Het zou fijn zijn te kunnen skaten aan het Citadelpark.”

Op 14 oktober 2012 doe ik mee aan de Gentse gemeenteraadsverkiezingen. Vanop plaats 16 van SP.A-Groenlijst ijver ik voor een sociaal en ecologisch Gent. Eigenlijk wil ik alle Gentenaars ontmoeten, maar dat is helaas niet mogelijk. Daarom zoek ik 100 Gentenaars op. Zij mogen me vertellen wat ik voor hen kan doen!

Soms moet je wat overhebben voor een gesprek. Floran (14) is niet gemakkelijk te bereiken. Letterlijk dan. Maar eenmaal ik dan toch op teenslippers de skateramp van het Keizerpark opgeklommen ben, kom ik te weten wat deze jonge skater van Gent denkt.

“Gent is druk, een stad met veel volk en veel rokers.

Je ziet het hier vanaf de skateramp al: de auto’s staan daar aan te schuiven op de ring. Er is toch wel erg veel verkeer in Gent, vind ik. Ook de Zuid en de Veldstraat zijn drukke plaatsen waar veel volk loopt, maar dat is goed, hé! Als er veel volk is, voel je je niet alleen. Ik trek zelf ook graag de stad in.”

Het zijn nu mijn eerste gemeenteraardsverkiezingen. Jij mag zelf nog niet stemmen, maar ik wil wel de stem van jongeren mee laten horen. Wat mag er volgens jou veranderen in Gent?

“Er moeten meer skateparken komen. Nu kunnen we enkel skaten aan het Zuid, of hier aan het Keizerpark. Maar ik woon aan het Sint-Pietersstation. Het zou fijn zijn te kunnen skaten aan pakweg het Citadelpark. Dat kan nu niet gezien de ondergrond daarvoor niet geschikt is. Je hebt echt wel gladde beton nodig.”

Ik ben ook altijd benieuwd naar het lievelingsplekje van de Gentenaars. Heb jij er een?

“Ik skate sinds kort, dus ik ken het Keizerpark nog niet zo lang, maar het is hier wel fijn. De ramp is nog niet zo hoog, en de Aldi is in de buurt voor als we iets willen halen om te drinken (lacht).”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.