Astrid vraagt het aan … Isolde

“Geen betere plek om te ontspannen met een wijntje in de hand dan de Lievekaai!”

Op 14 oktober 2012 doe ik mee aan de Gentse gemeenteraadsverkiezingen. Vanop plaats 16 van SP.A-Groenlijst ijver ik voor een sociaal en ecologisch Gent. Eigenlijk wil ik alle Gentenaars ontmoeten, maar dat is helaas niet mogelijk. Daarom zoek ik 100 Gentenaars op. Zij mogen me vertellen wat ik voor hen kan doen!

Isolde (26) fietst gezwind door het Keizerpark. Deze stijlvolle verschijning met een interesse voor politiek heeft gelukkig even tijd voor een interview. En dan snijden we nog eens één van haar grote liefdes aan: Gent. Benieuwd wat zij mij kan bijbrengen!

“Gent is bescheiden, maar tegelijk ambitiueus en ook wel levendig.

Bescheidenheid en ambitie gaan hier hand in hand. Gent is geen stad die contant op de voorgrond wil staan zoals bijvoorbeeld Antwerpen. Maar anderzijds ontbreekt het ons niet aan ambitie om zaken waar te maken en het culturele en openbare leven op een levendige manier te organiseren. Ik ondervind dat aan de lijve, want in mijn vrije tijd zet ik me in als vrijwilliger bij NTGent. Maar daarnaast zijn er ook kleine café’s zoals de Hot Club de Gand, de Minor Swing of de Video die elke week optredens organiseren. Hoewel ze niet gesubsidieerd zijn, hé. Het valt zelfs voor dat er op één avond 4 of 5 dingen te beleven vallen die ik graag zou willen meepikken. Werkelijk een luxeprobleem: keuzes mogen maken uit een overaanbod.”

Ik kom bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen voor de eerste keer op. Wat kan ik voor jou betekenen?

“Gent is een fietsstad, maar er zijn nog meer fietspaden nodig. Zo vind ik het verschrikkelijk om over de Kouter te fietsen. Er is een immens breed voetpad, een straat met kasseien en tramsporen, maar dan is er geen pad aangelegd voor de fietsers. Er is in centrum Gent gewoon meer plaats nodig voor fietsers.”

Ik ben geïnteresseerd in hoe we in Gent met de publieke ruimte omgaan. Daarom wil ik van iedereen weten wat zijn of haar lievelingsplekje is in Gent. Heb jij er een?

“Ik ben een echte Gentse en ik zou je zoveel plekken kunnen opnoemen! Ik woon vlak bij het Keizerpark en wat me hier zo aanspreekt zijn de openbare bbq-stelletjes. Je legt bij het barbecueën in het park meer contacten dan als je dat pakweg in je eigen tuin zou houden. Je praat ongedwongener met mensen die wel in je straat wonen, maar die je anders nooit aanspreekt.

Maar mijn absoluut lievelingsplek moet wel de Lievekaai zijn. Ik ben daar vlakbij opgegroeid en vind het ongelooflijk dat daar haast niemand zit. Geen betere plek om te ontspannen met een wijntje in de hand dan de Lievekaai!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.