Astrid vraagt het aan… Evi

“Gent is een groeiende stad.”

Op 14 oktober 2012 doe ik mee aan de Gentse gemeenteraadsverkiezingen. Vanop plaats 16 van SP.A-Groenlijst ijver ik voor een sociaal en ecologisch Gent. Eigenlijk wil ik alle Gentenaars ontmoeten, maar dat is helaas niet mogelijk. Daarom zoek ik 100 Gentenaars op. Zij mogen me vertellen wat ik voor hen kan doen!

Ik ontmoet de 33-jarige Evi in de Blaarmeersen wanneer haar dochter een dutje aan het doen is. Ze zijn afgezakt uit Wondelgem om te genieten van een zonnige dag in het groen. Evi gaat in oktober voor de derde keer stemmen en ik luister even wat ze denkt van Gent.

“Gent in drie woorden? Anders, open van geest en groeiend.

Gent is een groeiende stad, ook op vlak van diversiteit. Er komen veel inwijkelingen in de stad,  en dan heb ik het zowel over buitenlanders als pakweg West-Vlamingen. De Gentse mentaliteit kan dat aan. Ik vind het belangrijk dat wij Gentenaars hier positief mee omgaan. Dat moet ook wel. En ook de stad weet er voorlopig goed zijn weg mee.”

Binnenkort kom ik op bij de Gente gemeenteraadsverkiezingen. Waarvoor zou ik volgens jou moeten ijveren?

“Er is veel dat mag behouden worden zoals het nu is. De Blaarmeersen bijvoorbeeld, die mogen zeker blijven zoals ze zijn. Het is ook belangrijk dat de toegang ertoe gratis blijft. Voldoende scholen en kinderopvang zijn misschien wel een aandachtspunt voor Gent. Toen we onze dochter inschreven voor school was het toch even spannend, maar gelukkig vonden we een plekje in de buurt.”

Mag ik zo nieuwsgierig zijn en jouw lievelingsplekje in Gent vragen?

“De Blaarmeersen blijven toch één van mijn favoriete plekken. Niet gigantisch, maar groot genoeg om een dagje in door te brengen of te komen zwemmen. Ik kom hier niet elke week, maar toch regelmatig.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.