Astrid vraagt het aan… Chaush

“De openbare speelruimtes moeten beter onderhouden worden.”

Op 14 oktober 2012 doe ik mee aan de Gentse gemeenteraadsverkiezingen. Vanop plaats 16 van SP.A-Groenlijst ijver ik voor een sociaal en ecologisch Gent. Eigenlijk wil ik alle Gentenaars ontmoeten, maar dat is helaas niet mogelijk. Daarom zoek ik 100 Gentenaars op. Zij mogen me vertellen wat ik voor hen kan doen!

Chaush is 37 jaar en is afkomstig uit Bulgarije. Vlotjes en charmant legt hij ons uit wat hij van Gent vindt, dat hij nu nog aan de Brugse Poort woont, maar dat hij van plan is te verhuizen.

“Hoe ik Gent in drie woorden zou omschrijven? Mooi, historisch en boeiend.

Gent is zeker een boeiende stad met een prachtig stadscentrum. Je vindt hier leuke café’s en er zijn genoeg buitenactiviteiten. Zo ga ik op zondag graag naar de markt, maar vandaag ben ik hier met mijn gezin aan de Blaarmeersen. De Brugse Poort daarentegen ervaar ik als minder boeiend. Ik woon er zelf, maar ben nu wel op zoek naar een huis aan de rand van de stad, bijvoorbeeld in Heusden of in Evergem. Ik zou liever in Mariakerke of Wondelgem gaan wonen, maar de prijzen daar liggen boven mijn budget. Mijn twee kinderen voelen zich hier goed thuis in Gent. Ze gaan graag naar school, en mijn zoon voetbalt bij Mariakerke. Ik wil vooral verhuizen om hen ook wat meer groen en ruimte te bieden.”

Ik stap voor de eerste keer in de politiek. Waar zouden politici meer op moeten letten volgens jou?

“Dat de openbare speelruimtes voor kinderen beter onderhouden worden. Natuurlijk maken kinderen veel vuil en kapot. Maar de stad mag meer inspanningen leveren om de speelplaatsen netjes en in orde te houden.”

Mijn interesse gaat uit naar de publieke ruimtes in Gent. Wat is jouw lievelingsplekje in de stad?

“Hier, de Blaarmeersen zelf. Dit is een fijne plek om met je kinderen naartoe te komen.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.