Astrid vraagt het aan… Leen

“TRACK zet Gent op de kaart.”

Op 14 oktober 2012 doe ik mee aan de Gentse gemeenteraadsverkiezingen. Vanop plaats 16 van SP.A-Groenlijst ijver ik voor een sociaal en ecologisch Gent. Eigenlijk wil ik alle Gentenaars ontmoeten, maar dat is helaas niet mogelijk. Daarom zoek ik 100 Gentenaars op. Zij mogen me vertellen wat ik voor hen kan doen!

Leen (27) staat achter de balie van het S.M.A.K. een stapel bezoekersgidsen voor TRACK klaar te leggen wanneer ik haar aanspreek. Deze Gentse verschijning is hier geboren en getogen en gaat haar tweede gemeenteraadsverkiezingen tegemoet. Tijd om wat dieper in te gaan op haar liefde voor Gent.

“Gent is… jong qua bevolking, fantastisch mooi en kunstzinnig.

Gent is in mijn ogen een kunstzinnige stad waar hedendaagse kunst – iets waar ik mij dan specifiek voor interesseer- een mooie plek krijgt.  Kijk maar naar de tijdelijke stadstentoonstelling TRACK. Die zet Gent echt wel op de kaart. We laten internationale kunst neerstrijken in ons lief, klein, snoezig Gent en trekken daarmee mensen van heinde en verre aan.  Bovendien is het een ideale manier om de aandacht te vestigen op prachtige stukjes van de openbare ruimte. Ik raad de bezoekers vooral het kunstwerk  ‘Search & Destroy’ aan het Vleeshuis aan. Dat is van de hand van Mekhitar Garabedian, een Gentbruggenaar van Syrische afkomst en mijn persoonlijke favoriet! Maar Gent biedt natuurlijk nog veel meer. Ik denk dan bijvoorbeeld aan het lichtfestival of een muziekfestival als Gent Jazz. Voor iedereen, jong en oud, valt hier iets te beleven.”

Allemaal positief! Maar kan ik als kandidaat-gemeenteraadslid iets proberen verbeteren aan Gent?

“De Dampoort is voor mij echt een probleem. Daar rij ik elke dag langs, of beter gezegd: daar schuif ik elke dag aan. Volgens mij ligt het probleem van die lange files aan de fietsers en voetgangers die constant oversteken. Een voetgangersbrug- of tunnel zou al veel oplossen.”

Publieke ruimte is voor mij een cruciaal punt in onze stad. Daarom ben ik benieuwd naar je lievelingsplekje in de stad. Heb je er een?

“Zeker weten. Dat is het Appelbrugpark vlak aan het Design Museum. Naast het parkje is een winkeltje waar ze ijsjes verkopen met bloemensmaken. Daar zit ik dan op een bankje met mijn lavendelijsje. Heerlijk!”

2 gedachtes over “Astrid vraagt het aan… Leen

  1. Goede opmerking over het verkeersinfarct aan de Dampoort. Volgens mij moet het mogelijk zijn om het oude perron dat zich nu uitstrekt over de ganse Dampoortviaduct, te gebruiken als voetgangersbrug. Zo kunnen niet enkel de treinreizigers gemakkelijk de opstapplaats bereiken maar kunnen ook de voetgangers vlot oversteken zonder de auto’s op te houden. Ik zal als gemeenteraadslid daarover een vraag stellen in de Commissie van september.

    1. Wat er ook al is voorgesteld om zacht verkeer een niveau lager te leggen langsheen het water. Is er niet nu een studie die wordt uitgewerkt soort masterplan voor Dampoort ?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.