Astrid vraagt het aan… Bjorn

“De huisvesting is een minpunt.”

Op 14 oktober 2012 doe ik mee aan de Gentse gemeenteraadsverkiezingen. Vanop plaats 16 van SP.A-Groenlijst ijver ik voor een sociaal en ecologisch Gent. Eigenlijk wil ik alle Gentenaars ontmoeten, maar dat is helaas niet mogelijk. Daarom zoek ik 100 Gentenaars op. Zij mogen me vertellen wat ik voor hen kan doen!

Bjorn is kunstschilder, en aan het wandelen met zijn gezin wanneer ik hem aanspreek. Hij is 32 jaar en woont in de buurt van de Ledeganck. Oorspronkelijk komt hij uit Genk, maar hij wisselde meer dan 11 jaar geleden Limburg in voor Gent.

Gent in drie woorden? “Open Minded. Mooi. Gezellig.

Die openmindness hangt in de stad. Iedereen die in Gent rondloopt voelt het, is er onderhevig aan. Wanneer je in Gent komt vertoeven laten mensen je met rust. Ze laten je zijn wie je bent.”

Ik kom bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen voor de eerste keer op. Waarop zou ik voor jou de aandacht mogen vestigen?

“De huisvesting is een minpunt aan Gent. De stad is zo’n trekpleister dat de mensen sowieso naar hier zullen blijven verhuizen. Helaas staan veel huizen helemaal niet in orde. Vaak is dat omdat de verhuurders net weten dat de vraag hoog blijft. Er zou een wet moeten komen waarbij dergelijke huizen gecontroleerd worden en geklasseerd worden op vlak van prijs en kwaliteit.

Ik maak de problemen op vlak van huisvesting aan den lijve mee. In ons huis is schimmel gevonden. We hebben er een doktersattest bijgehaald zodat de stad Gent een inspecteur zou sturen. We hoopten er wettelijk iets aan te kunnen doen, maar het is blijkbaar net niet ernstig genoeg om een vordering in te stellen…”

Mijn interesse gaat uit naar de Gentse publieke ruimte. Wat is jouw lievelingsplekje in Gent?

“Toch wel het kleine amfitheater hier in het Citadelpark. Ongelooflijk gezellig is het daar.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.