Astrid vraagt het aan… Reine en Belinda

“Ik zou in de kinderopvang graag meer gediplomeerde mensen zien.”

Op 14 oktober 2012 doe ik mee aan de Gentse gemeenteraadsverkiezingen. Vanop plaats 16 van SP.A-Groenlijst ijver ik voor een sociaal en ecologisch Gent. Eigenlijk wil ik alle Gentenaars ontmoeten, maar dat is helaas niet mogelijk. Daarom zoek ik 100 Gentenaars op. Zij mogen me vertellen wat ik voor hen kan doen!

Reine (66) en haar dochter Belinda (34) zitten samen op een bankje in de Blaarmeersen terwijl de twee (klein-)kinderen rondlopen en spelen. Beide vrouwen zijn geboren en getogen in Gent. Reine  woont in Nieuw Gent terwijl Belinda uitgeweken is naar Oostakker.

Hoe zouden jullie Gent in drie woorden omschrijven?

Reine: “Een schone stad, een goede winkelstad en een stad waar ze overal tegelijk aan het werken zijn. Ik winkel wel graag in deze stad. Niet dat ik dat elke week doe, maar als je wil en kan dan zijn er genoeg opties zoals het shoppingcentrum aan het Zuid of de Veldstraat.”

Belinda: “Voor mij is Gent dan weer een volle stad, met parken én waar kinderopvang moeilijk ligt. Die parken vind ik belangrijk. Het mag natuurlijk steeds groener in de stad. Zo vond ik het Baudelopark vroeger een fijn park, maar sinds het één groene vlakte is geworden heeft het veel van zijn charme verloren.”

Ik kom bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen voor de eerste keer op. Waarop zou ik voor jullie de aandacht mogen vestigen?

Belinda: “Ik zou in de kinderopvang graag meer gediplomeerde mensen zien. Oudere mensen die hierin werken hebben vaak geen opleiding gevolgd. Ik volg zelf een opleiding en loop momenteel stage. Het is een heikel punt waar ik rechtstreeks mee word geconfronteerd.”

Reine: “Voor mij mag er meer toezicht komen. Ik word geconfronteerd met diefstallen in mijn buurt. Mijn dochter zette ooit een caddy met boodschappen voor de deur af, en toen ik enkele minuten later de deur opendeed om die binnen te halen was die al weg. Of studenten die met vuilniszakken gooien en ingebroken auto’s. Meer toezicht zou die mensen wel afschrikken, denk ik.”

Ik wil mij inzetten voor de Gentse publieke ruimte. Wat is jullie lievelingsplekje?

Belinda: “Ik zoek graag een rustig plekje in het groen op waar de kinderen kunnen spelen. Zo vind ik de Rozebroeken in Sint-Amandsberg een erg fijne plek, hoewel het daar de laatste tijd erg achteruit is gegaan.”

Reine: “En voor mij is een terrasje aan het Zuid de ideale plek!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.