Astrid vraagt het aan… Luc

“Ik zou graag meer groen zien in Gent. Nu moet ik 3 kilometer rijden om met mijn dochtertje naar een park te gaan. Te ver.”

Op 14 oktober 2012 doe ik mee aan de Gentse gemeenteraadsverkiezingen. Vanop plaats 16 van SP.A-Groenlijst ijver ik voor een sociaal en ecologisch Gent. Eigenlijk wil ik alle Gentenaars ontmoeten, maar dat is helaas niet mogelijk. Daarom zoek ik 100 Gentenaars op. Zij mogen me vertellen wat ik voor hen kan doen!

Luc is 45 jaar en vader van een 10-jarig dochtertje. Samen wonen ze in Gent. In het dagelijkse leven werkt Luc als lasser. In zijn vrije tijd maakt hij graag een ritje met zijn moto. We ontmoetten hem aan het Sint-Jacobs.

Gent in drie woorden? “Gezellig, simpel en alles is bereikbaar.

Makkelijk bereikbaar, ja. Maar dan wel met de moto. Met de auto is dat anders. Ik raak makkelijker met de moto van de ene kant van Brussel naar de andere, dan dat ik dat in Gent met de auto zou moeten doen. Ik zou graag de bus willen nemen, maar wanneer er niet direct een bushalte voor de deur is en ik er 40 minuten over doe met allerhande omwegen, tja, dan neem ik liever mijn moto.  Om het allemaal wat vlotter te maken zou zo’n fly-over aan de Dampoort geen slecht idee zijn.”

Is er iets waarvoor ik me volgens jou moet inzetten in de lokale politiek?

“Er mogen veel dingen veranderen voor mij. Vroeger was ik een grote fan van de Muide. Maar de laatste jaren zie ik die buurt achteruitgaan. Ik heb er zelf jarenlang gewoond en dat was er toen echt gezellig. Er zijn veel sociale woningen die moeten gerenoveerd worden. Ze zouden daar meer subsidies voor moeten geven. Of ze zouden de mensen de huizen zelf kunnen laten opknappen om dan goedkoper te kunnen huren nadien. Ik vind ook dat de mentaliteit in de Muide aan het veranderen is. Vroeger kon je nog gemakkelijk eens een bbq of een zwembad voor de kindjes aan de voordeur zetten. Nu bellen ze daarvoor al naar de politie. Los zo’n kleine dingen toch onderling op! En als er dan nog iets bij mag: ik zou graag meer parken willen zien in Gent. Nu moet ik 3 kilometer rijden om met mijn dochtertje naar een park te gaan. Te ver.”

Mijn interesse gaat uit naar de publieke ruimtes in Gent. Wat is jouw lievelingsplekje in de stad?

“De Muide, zoals hij vroeger was, hé.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.