Astrid vraagt het aan… Seppe

“Er mogen best wat meer skateparken komen. Maar ook meer zebrapaden en veiliger verkeer.”

Op 14 oktober 2012 doe ik mee aan de Gentse gemeenteraadsverkiezingen. Vanop plaats 16 van SP.A-Groenlijst ijver ik voor een sociaal en ecologisch Gent. Eigenlijk wil ik alle Gentenaars ontmoeten, maar dat is helaas niet mogelijk. Daarom zoek ik 100 Gentenaars op. Zij mogen me vertellen wat ik voor hen kan doen!

Seppe (13) komt op een zaterdag helemaal van Evergem naar het Keizerpark om te skaten. Net voordat hij van de skateramp wil vertrekken houd ik hem nog even op voor een klein gesprek over Gent.

“Gent is voor mij: verschillende culturen, gevaarlijk verkeer en veel volk.

Die verschillende culturen kom je gewoon tegen in het straatbeeld. Vooral aan het Zuid maak ik het zelf mee. Soms vallen mensen van vreemde origine je lastig of vragen om geld. Ik vind dat dat niet kan, dat ze zich moeten aanpassen. Dat lastig vallen mag in hun land toch ook niet? Natuurlijk kom ik ook positief in aanraking met vreemde culturen, op school bijvoorbeeld. We kunnen er ook veel van leren…”

In oktober is het aan mij. Dan kom ik voor de eerste maal op voor de verkiezingen. Wat zou ik voor jou mogen veranderen aan Gent?

“Er mogen best wat meer skateparken komen. Maar ook meer zebrapaden en veiliger verkeer. Ik kom nu elke dag met de trein uit Evergem. En het verkeer zou best wat veiliger kunnen.”

Wat is je favoriete plek in Gent?

“Zeker het Keizerpark. Samen met het Zuid de enige plek in Gent waar je deftig kan skaten. En ideaal voor beginners gezien het terrein makkelijker is dan dat aan het Zuid.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.