Astrid vraagt het aan… Matthias

“Als ik in het centrum een terrasje doe, mag ik voortaan te voet terug naar Ledeberg!”

Op 14 oktober 2012 doe ik mee aan de Gentse gemeenteraadsverkiezingen. Vanop plaats 16 van SP.A-Groenlijst ijver ik voor een sociaal en ecologisch Gent. Eigenlijk wil ik alle Gentenaars ontmoeten, maar dat is helaas niet mogelijk. Daarom zoek ik 100 Gentenaars op. Zij mogen me vertellen wat ik voor hen kan doen!

Matthias (26) mag dit jaar voor het eerst een stem uitbrengen voor de Gentse gemeenteraad. Deze journalist met een voorliefde voor sport en politiek woont sedert drie jaar in Ledeberg en heeft het daar best naar zijn zin.

Wat is Gent voor jou in drie woorden? “Gent is dynamisch, afwisselend en gezellig.

De sfeer in Gent is echt wel speciaal. In het centrum heb je een unieke mix van het statige van  historische gebouwen en het dynamische van al die studenten en andere jonge mensen.

Ook op het vlak van evenementen mogen we niet klagen, denk ik. Er is voor elk wat wils, over de generaties heen.”

Ik kom bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen voor de eerste keer op. Waarvoor zou ik volgens jou moeten ijveren?

“Ik vind mobiliteit een erg belangrijk aandachtspunt. Je in de stad op een degelijke manier kunnen verplaatsen is toch cruciaal? Daarom is het zo problematisch dat De Lijn het avondnet heeft afgeschaft. Als ik in het centrum een terrasje doe, mag ik voortaan te voet terug naar Ledeberg! Maar ook voor toeristen is dat toch belangrijk?

Een ander punt gaat over de studenten. Hoe plezant ik het ook vind dat ze voor zoveel dynamiek zorgen in Gent, we moeten er toch over waken dat het leefbaar blijft. Het zwerfvuil op onze idyllische Graslei is bijvoorbeeld onaanvaardbaar.”

Publieke ruimte is voor mij een belangrijk punt. Daarom: wat is jouw lievelingsplekje?

“Doe mij maar een terrasje op de Hooiaard. Ook bij uitstek een plek waar je een mix vindt van verschillende cafés, jong en oud publiek… Daarnaast ben ik altijd te vinden voor een jazzoptreden in de Hot Club de Gand.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.