Astrid vraagt het aan… Hilde

“Gent is een actieve stad waar iedereen aan zijn trekken kan komen.”

Op 14 oktober 2012 doe ik mee aan de Gentse gemeenteraadsverkiezingen. Vanop plaats 16 van SP.A-Groenlijst ijver ik voor een sociaal en ecologisch Gent. Eigenlijk wil ik alle Gentenaars ontmoeten, maar dat is helaas niet mogelijk. Daarom zoek ik 100 Gentenaars op. Zij mogen me vertellen wat ik voor hen kan doen!

Hilde is 30 jaar jong en woont aan de Dampoort. Ze heeft een zoontje van één. In oktober trekt ze voor de tweede maal naar de stembus voor de Gentse gemeenteraadsverkiezingen.

Gent in drie woorden? “Even denken. Een mooie, levendige en actieve stad met veel evenementen.

Ik vind Gent een actieve stad waar iedereen aan zijn trekken kan komen. Ik hoor dat ook van veel van mijn vrienden en kennissen. Ze kunnen hier bijvoorbeeld hun kinderen op kamp sturen via de stad Gent en dat tegen een redelijke, democratische prijs. Maar er zijn in de stad ook tal van cursussen die je kan volgen. In mijn werk als vrijwilliger voor een gezondheidscentrum kom ik veel van deze initiatieven tegen. Kortom: er is een groot aanbod.”

Wat kan ik doen voor jou als beginnend politica?

“Niet veel, want ik ben een zeer contente Gentenaar. De stad gaat vooruit, en weet heel goed om te gaan met de aanwezige diversiteit. Er is een mooie balans.  Een eeuwige struikelblok, maar dat weet de stad wel, blijft wel de kinderopvang.”

Mijn interesse gaat uit naar de publieke ruimtes in Gent. Wat is jouw lievelingsplekje in de stad?

“Vroeger was dat het Baudelopark, maar sinds dat het één groot grasveld is geworden heeft het veel van zijn charme verloren in mijn ogen.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.