Astrid vraagt het aan… Maarten

Op 14 oktober 2012 doe ik mee aan de Gentse gemeenteraadsverkiezingen. Vanop plaats 16 van SP.A-Groenlijst ijver ik voor een sociaal en ecologisch Gent. Eigenlijk wil ik alle Gentenaars ontmoeten, maar dat is helaas niet mogelijk. Daarom zoek ik 100 Gentenaars op. Zij mogen me vertellen wat ik voor hen kan doen!

“We hebben meer ballen nodig.”

Ik kom Maarten (39) op een zonnige zondag tegen met zijn twee dochters. Maarten is bedrijfsleider, woont al een tiental jaar in het centrum van Gent en heeft best een pittige mening over deze stad.

Hoe zou jij Gent in drie woorden beschrijven? “Gezellig, volks en kleinschalig.

Men pakt de dingen in Gent te kleinschalig aan. In mijn ogen is de MG toren aan de Flanders Expo de eerste keer dat ik Gent iets groots zie doen. Wanneer het op restaurants, architectuur… aankomt, blijft Gent voorts jammer genoeg in de middenmoot schipperen. Volgens mij lopen veel gewaagde beslissingen vast op het politieke niveau. Dat is jammer, want Gent is zo’n mooie stad en zou veel gedurfder naar buiten moeten komen. We hebben meer ballen nodig.”

Ik kom bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen voor de eerste keer op. Waarvoor zou ik volgens jou moeten ijveren?

“Voor een meer gedurfde politiek, zoals ik al zei? Verder kan ik niet meteen iets concreets bedenken. Ik denk dat ik het antwoord dus maar schuldig blijf.”

Publieke ruimte is voor mij een belangrijk punt. Daarom: wat is jouw lievelingsplekje?

“Thuis! Maar daarnaast ben ik erg benieuwd naar wat de Waalse Krook zal geven in de toekomst.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.