Astrid vraagt het aan… Annelies

“Ik ga in de zomer niet graag op reis, want dan valt er gewoon teveel te beleven in Gent.”

Op 14 oktober 2012 doe ik mee aan de Gentse gemeenteraadsverkiezingen. Vanop plaats 16 van SP.A-Groenlijst ijver ik voor een sociaal en ecologisch Gent. Eigenlijk wil ik alle Gentenaars ontmoeten, maar dat is helaas niet mogelijk. Daarom zoek ik 100 Gentenaars op. Zij mogen me vertellen wat ik voor hen kan doen!

Annelies mag zich al 5 jaar een echte Gentenaar noemen. Ze is 33 jaar en werkt bij VIC ngo, een Vlaamse kinderrechtenorganisatie. Ik kom haar tegen op een zonovergoten zondag in Gent en vraag haar natuurlijk wat zij van Gent denkt.

“Gent is een stad waar iets te beleven valt, met veel diversiteit, maar soms toch ook met een elitaire sfeertje.”

Daar wil ik meer over weten.

“Dat elitair sfeertje kom ik vooral tegen op straat. Gent is een hippe stad, waar je veel hipsters ziet lopen, maar tot welke hoogte is hip goed? Soms kan je je in Gent wel bekeken voelen. Dan merk je dat je beoordeeld wordt op je uiterlijk, op je kledij… Maar dat hippe houdt Gent natuurlijk ook fris, dynamisch en creatief. Het heeft dus wel een plupsunt. Gent is een bruisende stad. Zo ga ik bijvoorbeeld niet graag op reis in de zomer, want dan valt er gewoon te veel te beleven in Gent. Binnenkort is er in de Machariuswijk een tentoonstelling over kindsoldaten die ik mee organiseer en waar ik erg naar uitkijk. Een aanrader!”

Ik kom in oktober voor de eerste maal op. Waarop zou ik volgens jou de aandacht moeten vestigen?

“Wel, afval. Ik zie teveel zwerfafval dan me lief is rondslingeren voor mijn deur. Daar komt dan nog eens bij dat ik in een zogenaamd ‘landelijke’ wijk van Sint-Amandsberg woon. Ik heb dus geen vuilnisophaling en ben dus verplicht een container te laten komen. Dat zou toch eens herbekeken moeten worden. Ik stoor me ook aan de verkeersagressie in Gent. Een concreet geval? De Dendermondsesteenweg.”

Ik ben in het bijzonder geïnteresseerd in hoe we de openbare ruimte beleven. Wat is jouw lievelingsplekje in Gent?

“Omdat de zomer eraan komt: het Astridparkje. Vorig jaar in augustus was daar elke zondag een klein café ingericht. Heerlijk om er dan te picnicken of een boek te lezen.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.