Astrid vraagt het aan… An en Gust

“Met een baby ontdek je de stad op een andere manier.”

Op 14 oktober 2012 doe ik mee aan de Gentse gemeenteraadsverkiezingen. Vanop plaats 16 van SP.A-Groenlijst ijver ik voor een sociaal en ecologisch Gent. Eigenlijk wil ik alle Gentenaars ontmoeten, maar dat is helaas niet mogelijk. Daarom zoek ik 100 Gentenaars op. Zij mogen me vertellen wat ik voor hen kan doen!

Ik merk An (30) op wanneer ze met haar 10 maand oude zoontje Gust aan het spelen is in het park. Gust kijkt me aandachtig aan met een blauwe bal in de hand. Zou hij ook zijn mening over Gent kwijt willen?

Gent in drie woorden?

“Een gezellige, relatief kleine en ook mooie stad.

“De kleinschaligheid van Gent werkt die gezelligheid in de hand. Er zijn allerlei veelbelovende projecten. Kijk maar naar de heraanleg van het Keizerpark hier, het project aan DOK, de kunstwerken van TRACK… Je ontdekt de stad wel anders met een baby. Zo heb ik gemerkt in welke slechte staat de voetpaden hier in Ledeberg verkeren. Daar raak je met geen buggy over of door. Maar anders is Gent best kindvriendelijk. Met de buggy op de tram lukt in elk geval best goed!”

Ik kom bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen voor de eerste keer op. Wat zou ik voor jou kunnen betekenen?

“Die voetpaden in Ledeberg vormen al één puntje. Maar natuurlijk is er nog de kinderopvang en het scholentekort, maar dat is een oud zeer waarvan de stad wel vrij goed op de hoogte is. En natuurlijk is het niet evident om dat vlug vlug in orde te brengen.”

Publieke ruimte ligt me nauw aan het hart. Daarom: wat is jouw lievelingsplekje in Gent?

“Ik woon nu in Ledeberg en enkele weken geleden hebben we daar aan een wandeling deelgenomen waarbij de nieuwe plannen voor de buurt uit de doeken werd gedaan. Dat zag er heel goed uit. Tof. Het kan alleen maar beter worden.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.