Astrid vraagt het aan… Bernard

“De administratieve rompslomp om als zelfstandige te ondernemen is een veel te grote drempel. Kan de stad dat wat makkelijker maken?”

Op 14 oktober 2012 doe ik mee aan de Gentse gemeenteraadsverkiezingen. Vanop plaats 16 van SP.A-Groenlijst ijver ik voor een sociaal en ecologisch Gent. Eigenlijk wil ik alle Gentenaars ontmoeten, maar dat is helaas niet mogelijk. Daarom zoek ik 100 Gentenaars op. Zij mogen me vertellen wat ik voor hen kan doen!

Bernard trekt om de één of andere reden mijn aandacht. En wie blijkt er achter deze bast schuil te gaan? Een 40-jarige apotheker die in de buurt van het Sint-Pietersstation woont. Benieuwd wat hij in deze hitte te zeggen heeft over Gent.

“Gent is gezellig, veilig en mooi.

Ik kom vaak in Brussel en andere steden en in Gent heb ik toch een veel groter gevoel van veiligheid. Je merkt echt wel het verschil. Gent is een veilige stad.”

Ik ben mijn eerste stappen als politica aan het zetten. Wat zou jij willen dat ik voor jou doe?

“Ik heb weinig reden tot klagen. Maar ik mis wel buurtwinkels zoals een bakker of een beenhouwer. Er zijn er bijna geen. Ik ben zelf zelfstandige en begrijp heel goed waarom niemand een winkel begint. De administratieve rompslomp is een veel te grote drempel. Kan de stad dat wat makkelijker maken?”

Ik ben erg geïnteresseerd in de publieke ruimte in Gent. Daarom: wat is jouw lievelingsplek in Gent?

“Hmm. Ik heb geen specifiek plekje. Ik zit namelijk veel in het buitenland. Maar het park aan Sint-Baafs Kouter mag er wel zijn.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.