Astrid vraagt het aan… Isaac

“Mocht ik burgemeester zijn, dan zou ik grote stadsmuren bouwen met smalle poorten waar je alleen te voet of met de fiets doorkan.”

Op 14 oktober 2012 doe ik mee aan de Gentse gemeenteraadsverkiezingen. Vanop plaats 16 van SP.A-Groenlijst ijver ik voor een sociaal en ecologisch Gent. Eigenlijk wil ik alle Gentenaars ontmoeten, maar dat is helaas niet mogelijk. Daarom zoek ik 100 Gentenaars op. Zij mogen me vertellen wat ik voor hen kan doen!

Isaac is een tienjarige sportieveling en creatieveling. Hij is volop zijn graffitikunsten aan het oefenen, maar neemt maar wat graag de tijd om mijn vragen over Gent te beantwoorden.

Hoe zou jij Gent in drie woorden beschrijven, Isaac?

“Gent is een mooie, grote en drukke stad. Ik vind het helemaal niet erg dat het in Gent zo druk is. Er zijn altijd veel mensen en dat zorgt ervoor dat ik me niet alleen voel. Als ik in het centrum ben, ga ik graag naar grote winkels zoals de Fnac en de Zara. Al kan het daar soms wel wat té druk zijn.

Wat ik niet zo leuk vind, is het drukke verkeer. Ik woon in een straat met heel veel auto’s die soms veel te snel rijden. Het is echt gevaarlijk. Gelukkig zijn er wel leuke parken in mijn buurt: een kleintje net om de hoek en een groot park iets verderop waar je goed kan voetballen.”

Wat zou jij willen veranderen aan Gent?

“Ik wil dat er minder auto’s zijn. In de plaats van de auto’s kunnen dan grotere fietspaden komen. Mocht ik burgemeester zijn, dan zou ik grote stadsmuren bouwen met smalle poorten waar je alleen te voet of met de fiets doorkan. En om de 800m zou er een groot grasveld liggen om op te spelen!”

Heb je een lievelingsplekje in onze stad?

“Elk plekje waar er veel groen is en plaats om te voetballen is mijn lievelingsplekje…”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.