Astrid vraagt het aan… Nina en Nancy

“Als je jong bent, betekent je fiets je vrijheid. Er mag meer ruimte komen voor fietsers.”

Op 14 oktober 2012 doe ik mee aan de Gentse gemeenteraadsverkiezingen. Vanop plaats 16 van SP.A-Groenlijst ijver ik voor een sociaal en ecologisch Gent. Eigenlijk wil ik alle Gentenaars ontmoeten, maar dat is helaas niet mogelijk. Daarom zoek ik 100 Gentenaars op. Zij mogen me vertellen wat ik voor hen kan doen!

Nina (16) is samen met haar mama Nancy (49) aan het soldenshoppen wanneer ik ze aanspreek. Het wordt een erg fijne babbel met een dochter die  Latijn-Wetenschappen volgt aan Sint-Bavo en een mama die bij het Gentse Justitiehuis werkt. Na een kleine regenbui tussendoor en een fotoshoot waarin dochter Nina solo schittert, weet ik wat ze denken over Gent.

Nina: “Gent is oud, maar in de positieve zin, historisch dus! Maar ook een stad waar ik veel vrienden heb.”

Nancy: “Gent roept bij mij vooral een thuisgevoel op. Ik ben hier op mijn gemak.”

Nina: “Dat is waar. Al mijn vrienden wonen in de buurt, en Gent is niet zo’n grote stad als Antwerpen of Brussel. Ik voel me hier dan ook veilig, want ik ken mijn weg.”

Ik kom voor de eerste maal op tijdens de volgende gemeenteraadsverkiezingen. Waarop zou ik volgens jullie de aandacht moeten vestigen?

Nancy: “Wij wonen nu in de buurt van het Baudelopark, en daar komt je heel wat viezigheid en sluikstort tegemoet. Die vuiligheid geeft me een onaangenaam gevoel. In het centrum van de stad zie je dat veel minder rondslingeren.”

Nina: “Fietsen vind ik belangrijk. Als je jong bent, betekent je fiets je vrijheid. Er mag meer ruimte komen voor fietsers.”

Ik ben erg geïnteresseerd hoe de Gentenaars de openbare ruimte beleven. Daarom: wat is jullie lievelingsplekje?

Nancy: “Bij mij is dat ons terras. Daar heerst een ongelooflijke rust, alsof we op de buiten wonen, terwijl we toch maar mooi in centrum Gent zitten!”

Nina: “Ik vind het Appelboomparkje fijn. Dat is net buiten de drukte, en daar kan je gezellig gaan zitten.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.