Astrid vraagt het aan… Luc

“Voor mij zou het hier groter mogen hoor. Een Gent met 1 miljoen inwoners, ik zie dat wel zitten!”

Op 14 oktober 2012 doe ik mee aan de Gentse gemeenteraadsverkiezingen. Vanop plaats 16 van SP.A-Groenlijst ijver ik voor een sociaal en ecologisch Gent. Eigenlijk wil ik alle Gentenaars ontmoeten, maar dat is helaas niet mogelijk. Daarom zoek ik 100 Gentenaars op. Zij mogen me vertellen wat ik voor hen kan doen!

Luc (49) is een van de tientallen Gentenaars die enkele weken geleden een zonnige zaterdagochtend opofferden voor een aperitiefgesprek met Johan Vande Lanotte in het Achturenhuis in Ledeberg. Nadien neemt hij de tijd om even mijn vragen over Gent te beantwoorden – wel in het zonnetje deze keer.

Gent in drie woorden? “Jong, ambitieus en sociaal.

Ik ben heel content dat er in Gent een sociaal beleid wordt gevoerd. Bijvoorbeeld op het vlak van wonen zie ik toch dat er allerlei maatregelen worden genomen om gezinnen in de stad te houden en om wantoestanden zoals huisjesmelkerij tegen te gaan.

Gentenaars zijn doorgaans ook erg sociaal. We zijn geen binnenvetters, we gaan graag uit – de culturele sector bloeit. Daar kan de politiek misschien op aansturen, maar uiteindelijk zijn het de mensen die het laten gebeuren. Verder blijft Gent wel een dorp hè? Voor mij zou het groter mogen hoor. Een Gent met 1 miljoen inwoners, ik zie dat wel zitten!”

Ik kom in oktober voor de eerste maal op. Waarop zou ik volgens jou de aandacht moeten vestigen?

“Volgens mij gaat politiek niet over het inwilligen van ieders individuele wensen, maar net over het bewaken van het algemeen belang. Schrijf dat dus maar op als mijn bekommernis: dat de stad voor goede dienstverlening zorgt in het algemeen belang.”

Ik vind het erg belangrijk dat we in Gent onze openbare ruimte (pleinen, parken, straten,…) goed soigneren. Heb jij een lievelingsplekje in de stad?

“Absoluut. Van zodra ik een seconde tijd heb, ga ik naar de Blaarmeersen. Het is volks, iedereen zit er op zijn gemak. Niets boven de ‘plage tatoeage’ zoals we ze plegen te noemen.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.