Astrid vraagt het aan… Marta

“Ik zie me op mijn veertigste wel op het platteland wonen.”

Op 14 oktober 2012 doe ik mee aan de Gentse gemeenteraadsverkiezingen. Vanop plaats 16 van SP.A-Groenlijst ijver ik voor een sociaal en ecologisch Gent. Eigenlijk wil ik alle Gentenaars ontmoeten, maar dat is helaas niet mogelijk. Daarom zoek ik 100 Gentenaars op. Zij mogen me vertellen wat ik voor hen kan doen!

Marta Michna is 26, woont in de Brugse Poort en werkt als TV-redacteur. Het zijn Marta’s eerste verkiezingen als Gentenaar.

Gent in drie woorden volgens Marta? “Gezellig, jong en druk!”

“Met jong bedoel ik zowel de mensen als de stad zelf. Je moet maar om je heen kijken en je ziet veel studenten en andere jonge mensen. De stad zelf blijft jong door haar vele culturele initiatieven en omdat de infrastructuur voortdurend vernieuwd wordt. Heerlijk om hier als jongeling rond te lopen.

Ik weet alleen niet of ik hier later ook zal willen of kunnen wonen. Ik ben niet per se verknocht aan de stad en zie me op mijn veertigste wel op het platteland wonen. Wakker worden met vogeltjes in plaats van auto’s, het zegt me wel wat.”

Wat moet er volgens jou zeker op mijn politieke todolijst?

“Ik heb zelf twee diploma’s en een goeie job. Toch ziet het ernaar uit dat ik zonder financiële steun van mijn ouders nooit een huis in de stad zal kunnen kopen… Ijveren voor betaalbare huisvesting dus!”

En als uitsmijter: heb je een lievelingsplekje in de stad?

“Oh, ik heb er veel! Het hangt een beetje af van het moment. De Gras- en Korenlei blijven een favoriete hangplek in de vooravond. Op een feestdag ben ik wel eens bovenop het Gravensteen te vinden. Ook het zicht van op de boekentoren is fantastisch. Een bankje in het Citadelpark kan me ook altijd bekoren.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.