Astrid vraagt het aan… Els

“Er gaat veel aandacht naar het centrum van Gent en te weinig naar de rand er rond.”

Op 14 oktober 2012 doe ik mee aan de Gentse gemeenteraadsverkiezingen. Van plaats 16 op de SP.A-Groenlijst ijver ik voor een sociaal en ecologisch Gent. Eigenlijk wil ik alle Gentenaars ontmoeten, maar dat is helaas niet mogelijk. Daarom zoek ik 100 Gentenaars op. Zij mogen me vertellen wat ik voor hen kan doen!

Els (39) uit Ledeberg is op deze zonnige zondag op stap met Stef en Nora, twee van haar vier kinderen. Ze onderbreekt even haar boodschappenronde en wil enkele minuten vrijmaken om mijn vragen te beantwoorden.

Gent in drie woorden? “Mooi, leuk en boeiend.

In Gent is er altijd veel te doen. Niet alleen voor volwassenen, maar ook voor de kinderen. Er zijn toffe musea, je hebt de Gentse feesten…  Keuze te over in het centrum van de stad!”

Ik kom in oktober voor de eerste maal op. Waarop zou ik volgens jou de aandacht moeten vestigen?

“Er gaat veel aandacht naar het centrum van Gent en te weinig naar de rand er rond. In Ledeberg is dit wel al verbeterd met het project Ledeberg Leeft, maar het gaat wel traag. De groene sproeten die zouden aangelegd worden laten toch wel lang op zich wachten. Ook de speelruimte voor de kinderen blijft eerder beperkt. Het centrumplein is wat verloederd en andere parken zijn te ver af om de kinderen alleen naar toe te laten gaan. Ik zit zelf in aantal verenigingen die activiteiten in Ledeberg organiseren, maar die zouden nog meer ondersteund mogen worden door de stad.”

Ik vind het erg belangrijk dat we in Gent onze openbare ruimte (pleinen, parken, straten,…) goed soigneren. Heb jij een lievelingsplekje in de stad?

Els vraagt snel wat raad aan Stef en Nora. “Het Baudelopark en het Keizerpark zijn toch wel onze favorieten.” En ze zetten gezwind hun tocht verder.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.