Astrid vraagt het aan… Ilias

“In de straat van mijn school ligt geen fietspad. Dat is toch niet normaal?”

Op 14 oktober 2012 doe ik mee aan de Gentse gemeenteraadsverkiezingen. Vanop plaats 16 van SP.A-Groenlijst ijver ik voor een sociaal en ecologisch Gent. Eigenlijk wil ik alle Gentenaars ontmoeten, maar dat is helaas niet mogelijk. Daarom zoek ik 100 Gentenaars op. Zij mogen me vertellen wat ik voor hen kan doen!

Ilias is 7 en woont met zijn mama, papa en broer in Gentbrugge. Hij heeft net het tweede leerjaar (“bij een superleuke juf”) uitgedaan en mag weldra naar het derde. Deze lekkerbek legt me met veel enthousiasme uit wat hij van Gent vindt.

Gent in drie woorden: “Leuk, lekker en plezant!”

“In Gent zijn er allemaal lekkere dingen te vinden. Neuzekes, bijvoorbeeld! Ik ben gek op neuzekes. Maar ook koekjes en ijsjes. Wel vervelend dat je met een ijsje de winkels niet binnen mag.”

Wat moet er volgens jou veranderen in Gent? 

“Ik ga meestal met de fiets naar school, maar in de straat van mijn school ligt geen fietspad. Dat is toch niet normaal? Nu al rijden de bussen veel te dicht bij het voetpad. Als er een fietspad komt, hoop ik dat ze wat verder gaan rijden. Ik wil er niet aangaan hé!

Ik vind ook dat er te veel vuil op straat rondslingert. Er zouden meer vuilbakken moeten staan en je zou moeten kunnen sorteren. Op de speelplaats van mijn school is dat al zo. Er zijn aparte vuilbakken voor papier, pmd, restafval…”

Ilias, heb jij een lievelingsplekje in Gent?

“Ja hoor, Ollekebolleke. Daar ga ik altijd snoepjes kopen als ik met mijn papa in de stad ben. Het neuzekeskraam is ook mijn favoriete plek. En om te spelen ga ik graag naar de speeltuin van het Braamhof of naar het houten speeltuintje in het Arbedpark. Daar staat trouwens ook een héél goed frietkot!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.