Astrid vraagt het aan… Najoi

“Gent is een ideale stad om in te wonen. Er is veel werkgelegenheid, veel groen en een grote keuze aan scholen”

Op 14 oktober 2012 doe ik mee aan de Gentse gemeenteraadsverkiezingen. Van plaats 16 op de SP.A-Groenlijst ijver ik voor een sociaal en ecologisch Gent. Eigenlijk wil ik alle Gentenaars ontmoeten, maar dat is helaas niet mogelijk. Daarom zoek ik 100 Gentenaars op. Zij mogen me vertellen wat ik voor hen kan doen!

Najoi (34) uit Gentbrugge doet samen met haar zoontje Ramsey (1,5) boodschappen op de zondagse markt in Ledeberg. Terwijl Ramsey de indrukwekkende speelgoedvissen in een marktraam vlakbij bewondert, stel ik zijn mama enkele vragen. De geboren en getogen Gentse werkt als verzorgende en kiest in oktober voor de derde keer een nieuw bestuur voor Gent.

Gent in drie woorden? “Gezellig, veilig en leefbaar.

Gent is een ideale stad om in te wonen. Er is veel werkgelegenheid, veel groen en een grote keuze aan scholen. In Ledeberg bijvoorbeeld is alles dichtbij: de autosnelweg, het openbaar vervoer, verschillende winkels en ook enkele parken. De laatste jaren is de stad veel aangenamer geworden. Dat er mensen van zoveel verschillende nationaliteiten wonen, zorgt hier meestal niet voor problemen. Het maakt de stad net gezellig.”

Ik kom in oktober voor de eerste maal op. Waarop zou ik volgens jou de aandacht moeten vestigen?

“Er moet meer kinderopvang komen. Het was niet eenvoudig om opvang te vinden voor Ramsey. Omdat er in de stadscrèches geen plaats meer was, gaat hij nu naar een onthaalmoeder. Daar zijn we nu wel erg tevreden!”

Ik vind het belangrijk dat we in Gent onze openbare ruimte (pleinen, parken, straten,…) goed soigneren. Heb jij een lievelingsplekje in de stad?

“Het Patershol, ideaal om te wandelen en iets te eten.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.