Astrid vraagt het aan… Liliane

“Wonen in de rand van Gent, dat is ideaal. Vlakbij het werk en allerlei winkels en toch heel rustig.”

Op 14 oktober 2012 doe ik mee aan de Gentse gemeenteraadsverkiezingen. Van plaats 16 op de SP.A-Groenlijst ijver ik voor een sociaal en ecologisch Gent. Eigenlijk wil ik alle Gentenaars ontmoeten, maar dat is helaas niet mogelijk. Daarom zoek ik 100 Gentenaars op. Zij mogen me vertellen wat ik voor hen kan doen!

Liliane (52) uit Gentbrugge flaneert op een zonnige marktdag langs enkele kraampjes. Liliane is afkomstig uit Melle en woont al 15 jaar in onze stad. Ze werkt bij De Lijn als bediende en is een fervent fietster.

Gent in drie woorden? “Interessant, levendig en nabij.

Wonen in de rand van Gent, dat is ideaal. Vlakbij het centrum en de winkelstraten, dicht bij mijn werk en toch heel rustig. Ik ben heel tevreden dat ik in Gentbrugge kan wonen.”

Ik kom in oktober voor de eerste maal op. Waarop zou ik volgens jou de aandacht moeten vestigen?

“Omdat alles zo dichtbij is, neem ik vaak de fiets. Ik ga ook elke dag met de fiets werken. Dat is gezond en aangenaam. Ik zou meer fietspaden willen en van betere kwaliteit: zonder putten en beter onderhouden. Er is ook echt nood aan meer fietsenstallingen, hier op het Ledebergplein bijvoorbeeld. Het is toch belangrijk dat je je fiets netjes kan parkeren? Wat extra rustbankjes aan de fietspaden langs de Schelde zouden ook welkom zijn. ”

Ik vind het erg belangrijk dat we in Gent onze openbare ruimte (pleinen, parken, straten,…) goed soigneren. Heb jij een lievelingsplekje in de stad?

“Zonder twijfel de fietspaden langs de Schelde in Gentbrugge. Als het mooi weer is zoals nu, doe ik elke avond een tochtje samen met een vriendin van mij en haar hond.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.