Astrid vraagt het aan… Sarah en Jasmien

“In de vroege uurtjes met een Irish Coffee in de hand vrienden tegenkomen: de Vlasmarkt is absoluut een lievelingsplekje.”

Op 14 oktober 2012 doe ik mee aan de Gentse gemeenteraadsverkiezingen. Vanop plaats 16 van SP.A-Groenlijst ijver ik voor een sociaal en ecologisch Gent. Eigenlijk wil ik alle Gentenaars ontmoeten, maar dat is helaas niet mogelijk. Daarom zoek ik 100 Gentenaars op. Zij mogen me vertellen wat ik voor hen kan doen!

Op een zondagnamiddag in de Bijloketuin kom ik mijn schoolvriendinnen Jasmien (26) en Sarah (26) tegen. Ondertussen werkt Jasmien als marketing assistent en geeft Sarah les Nederlands en Frans aan anderstaligen. Ik ruik een uitgelezen kans om bij te praten, maar vooral om hen beiden te onderwerpen aan enkele vragen over Gent. Voordat we ons terug katapulteren naar de tijd van de schoolbanken, hebben we het dus over dat wat ons nog meer bindt dan de herinneringen: Gent!

Gent in drie woorden?

Sarah: “Gent is een levendige, pittoreske en gemoedelijke stad. Dat pittoreske is zichtbaar op elke straathoek. Gent bezit zoveel zichtbaar erfgoed in de vorm van façades, bruggen, kerken… Elke keer dat ik buitenlands bezoek over de vloer heb, neem ik ze mee op een wandeling langs de hoogtepunten van Gent.”

Jasmien: “Voor mij is Gent een gezellige, relaxte stad waarin ik mij erg thuis voel. Daarmee bedoel ik dat de sfeer die in Gent hangt mij op mijn gemak stelt. Het is elke keer weer thuiskomen. De mentaliteit is hier heerlijk relaxt en toch is er steeds van alles te doen in de stad.”

Vroeger op school organiseerde ik de leerlingenraad, nu is het voor echt en ga ik in de politiek. Wat moet er volgens jullie op mijn politieke todo-lijst?

Sarah: “Ik wil meer groen. En dan doel ik niet enkel op parkjes, maar op groen in het straatbeeld. Meer bomen, meer struiken… Dat zou de stad een frisser aanzicht geven. Je ziet nu gewoonweg teveel stenen.”

Jasmien: “Wat ik vrij raar vind is het sorteersysteem. Je doet dan je best om een groenbak aan te leggen en correct te sorteren. Maar dan moet je laten weten aan de stad als die opgehaald moet worden, en moet je hiervoor ook nog eens betalen. Ik vind dat niet logisch. Dat systeem moet actiever en laagdrempeliger.

Een laatste vraag. Ik ben sterk geïnteresseerd in publieke ruimte. Wat zijn jullie lievelingsplekjes in Gent?

Sarah: “Het steegje achter het Vleeshuis! Aan het water, op een bankje in het groen.”

Jasmien: “Ik kan niet op de naam komen. Maar in de Burgstraat, aan het  restaurant ‘De gekroonde hoofden’, vlakbij Het Gravensteen is een klein brugje dat uitkijkt op het water. Daar sta ik graag stil om te genieten van het uitzicht van de Graslei in de verte. Maar het moet niet altijd rustig zijn. Neem nu de Vlasmarkt tijdens de Gentse Feesten. In de vroege uurtjes met een Irish Coffee in de hand vrienden tegenkomen. Dat is toch ook wel een lievelingsplekje.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.