Astrid vraagt het aan… Ruben

“Ik ben voorstander van het bouwen van een nieuwe sluis op de Schelde-arm tussen Gentbrugge en Melle.”

Op 14 oktober 2012 doe ik mee aan de Gentse gemeenteraadsverkiezingen. Van op plaats 16 van SP.A-Groenlijst ijver ik voor een sociaal en ecologisch Gent. Eigenlijk wil ik alle Gentenaars ontmoeten, maar dat is helaas niet mogelijk. Daarom zoek ik 100 Gentenaars op. Zij mogen me vertellen wat ik voor hen kan doen!

Ruben, een 38-jarige consultant en vader van twee flinke zonen uit Gentbrugge is een hardwerkende ingeweken West-Vlaming die zich graag een tevreden Gentenaar noemt.

“Drie woorden zijn veel te weinig om een stad als Gent te vatten. Ik zou Gent omschrijven als een stad met de gezelligheid van een dorp. Je kunt hier genieten van alle voordelen van een grootstad maar je ondervindt de bijhorende nadelen niet. Er zijn natuurlijk wel problemen maar die hebben toch niet dezelfde omvang als bijvoorbeeld de onveiligheid in een stad als Brussel. Ondertussen is het aanbod op vlak van cultuur, ontspanning, voorzieningen etcetera redelijk indrukwekkend. Zo vind ik de investeringen die de stad de afgelopen jaren heeft gedaan in openbare parken zeker de moeite.”

Voor mij zijn het mijn eerste gemeenteraadsverkiezingen als kandidaat. Wat kan er volgens jou beter in onze stad?


“Ik moet bekennen dat ik daar nog nooit over heb nagedacht. Dat wil ook al iets zeggen over mijn graad van tevredenheid zeker (lacht)? Misschien is er één ding: ik ben voorstander van het bouwen van een sluis op de Schelde-arm tussen Gentbrugge en Melle. Milieuverenigingen zijn daar tegen, maar het zou een oplossing zijn voor de knijtenplaag (de Scheldemug) in Gentbrugge. Die zorgt ervoor dat je op zomeravonden echt niet buiten kunt zitten zonder de dag erna last te hebben van venijnige muggenbeten.”

Ik ben nogal geïnteresseerd in de publieke ruimte en hoe de Gentenaars er gebruik van maken. Wat is jouw favoriete plek in Gent?

“Ik ben grote fan van de “Prettige wildernis”. Da’s een park op de Sint-Baafskouter in Sint-Amandsberg. Het is er ideaal voor de kinderen om te spelen, het is groot en het is niet te ‘afgelikt’.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.