Astrid vraagt het aan… Iciar

“Een ruimer aanbod openbaar vervoer in de rand van Gent is echt nodig.”

Op 14 oktober 2012 doe ik mee aan de Gentse gemeenteraadsverkiezingen. Van plaats 16 op de SP.A-Groenlijst ijver ik voor een sociaal en ecologisch Gent. Eigenlijk wil ik alle Gentenaars ontmoeten, maar dat is helaas niet mogelijk. Daarom zoek ik 100 Gentenaars op. Zij mogen me vertellen wat ik voor hen kan doen!

Het is echt bakken op DOK, toch wil Iciar (43) enkele minuten tijd voor me vrijmaken. We zoeken een aangenaam plekje in de schaduw en ik vuur mijn vragen af op deze geboren en getogen Gentse die in de buurt van het station Gent-Sint-Pieters woont en medewerker is bij Vorming Plus.

Gent in drie woorden? “Mooi, met een ruim cultureel aanbod en historisch.

Als er familie of vrienden op bezoek zijn in Gent neem ik ze altijd mee naar het historisch centrum. Dat is toch prachtig? Ik ben zelf geen actieve gebruiker van de vele culturele activiteiten, maar vind het wel goed dat er in Gent zo een ruim aanbod is. Ook de vele winkels kunnen me bekoren. Ik vind Gent een echte winkelstad.”

Ik kom in oktober voor de eerste maal op. Waarop zou ik volgens jou de aandacht moeten vestigen?

“Ik neem zelf veel het openbaar vervoer voor verplaatsingen en vind wel dat er meer uitleg zou moeten komen wanneer bijvoorbeeld routes worden aangepast. Er zijn op dit moment heel veel werken aan de gang in de buurt van het station, verbindingen veranderen voortdurend en dat staat niet goed genoeg aangeduid. Dat zou echt beter moeten. Ook een ruimer aanbod van lijnen in de rand van Gent is nodig. In het centrum zijn er, vind ik, wel voldoende bussen en trams.”

Ik vind het erg belangrijk dat we in Gent onze openbare ruimte (pleinen, parken, straten,…) goed soigneren. Heb jij een lievelingsplekje in de stad?

“De kuip van Gent, de terrasjes in het centrum, daar zit ik graag.” Iciar sluit af met een tip voor me, ik zie er waarschijnlijk nogal verhit uit: “Die douche hier op DOK, da’s erg verfrissend, ik zou er eens onder gaan staan!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.