Astrid vraagt het aan… WIm

“Gent staat op een aantal vlakken aan de wereldtop zonder dat daar al te veel ruchtbaarheid aan gegeven wordt.”

Op 14 oktober 2012 doe ik mee aan de Gentse gemeenteraadsverkiezingen. Van op plaats 16 van SP.A-Groenlijst ijver ik voor een sociaal en ecologisch Gent. Eigenlijk wil ik alle Gentenaars ontmoeten, maar dat is helaas niet mogelijk. Daarom zoek ik 100 Gentenaars op. Zij mogen me vertellen wat ik voor hen kan doen!

Wim, 35 jaar, mag ondertussen voor de derde keer in Gent stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Hij runt vanuit de Heirniswijk als zelfstandige halftijds een theaterbureau met als specialiteit vrouwelijke allochtone comedians. De rest van zijn tijd is hij verdeler van vegetarisch katten- en hondenvoer. No kidding.

“Gent in drie woorden: ‘op ’t gemak’, vooruit en verdraagzaam.

Gent staat op een aantal vlakken aan de wereldtop zonder dat daar al te veel ruchtbaarheid aan gegeven wordt. We mogen daar best fier op zijn. Zo hebben we hier in Gent meer vegetarische restaurants per inwoner dan bijvoorbeeld New York of San Francisco. Maar ook op cultureel vlak is het hier top. Gent werd niet voor niets door UNESCO uitgeroepen als “City of Music”. Dé troef blijven natuurlijk de Gentse Feesten. Die worden door een actief ondersteunend beleid van de stad jaar na jaar beter. Zowel qua organisatie als op het vlak van programmatie. Dat is niet evident. Zoiets vind je nergens anders.”

Allemaal positief! Maar kan ik als kandidaat-gemeenteraadslid iets proberen verbeteren aan Gent?

“De politiek in Gent staat vrij dicht bij de bevolking. Er is veel luisterbereidheid en er wordt gewerkt aan inspraak. Maar om echte oplossingen te krijgen moeten soms knopen worden doorgehakt en is er nood aan actie. Ik heb het gevoel dat het af en toe wat te traag gaat.”

Ik ben nogal geïnteresseerd in de publieke ruimte en hoe de Gentenaars er gebruik van maken. Wat is ten slotte jouw lievelingsplek in de stad?

“Dat is op dit moment het Keizerspark.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.