Astrid vraagt het aan… Anusha en Naizme

“Gent is mooi en goed om in te wonen, maar nogal dicht bebouwd.”

Op 14 oktober 2012 doe ik mee aan de Gentse gemeenteraadsverkiezingen. Van plaats 16 op de SP.A-Groenlijst ijver ik voor een sociaal en ecologisch Gent. Eigenlijk wil ik alle Gentenaars ontmoeten, maar dat is helaas niet mogelijk. Daarom zoek ik 100 Gentenaars op. Zij mogen me vertellen wat ik voor hen kan doen!

Zondag-Marktdag in Ledeberg. Naizme (42) en dochter Anusha (13) doen nog snel enkele inkopen vooraleer ze op vakantie vertrekken. Anusha is geboren Gentse, Naizme is afkomstig uit Albanië en woont al 13 jaar in Gent. Een interview in sneltreinvaart want de marktkramers sluiten bijna hun werkdag af.

Gent in drie woorden? “Mooi, goed om in te wonen, maar dicht bebouwd.

Naizme: “Gent is goed om in te wonen, maar Ledeberg is nogal dicht bebouwd. Ik mis natuur en parken met veel bomen erin. Dat is voor iedereen belangrijk, maar misschien wel in de eerste plaats voor de kinderen en jongeren.”

Ik kom in oktober voor de eerste maal op. Waarop zou ik volgens jou de aandacht moeten vestigen?

“Meer groen zoals in Nederland. En properdere straten. Daarnet nog hebben we samen onze eigen straat opgeruimd. Jammer genoeg zijn niet al onze buren immers even netjes…”

Ik vind het erg belangrijk dat we in Gent onze openbare ruimte (pleinen, parken, straten,…) goed soigneren. Hebben jullie een lievelingsplekje in de stad?

Anusha: “Ik hou het meest van mijn eigen straat hier in Ledeberg, daar wonen ook mijn vriendinnen.”

Naizme: “Ik hou van Drongen omdat het landelijker en mooier is. Mensen hebben er grote tuinen met veel bomen, dat zou ik ook wel willen.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.