Astrid vraagt het aan… Ivonne

“Gentenaars hebben een open mentaliteit, het zijn gemakkelijke mensen. Gent is een vrije stad.”

Op 14 oktober 2012 doe ik mee aan de Gentse gemeenteraadsverkiezingen. Van plaats 16 op de SP.A-Groenlijst ijver ik voor een sociaal en ecologisch Gent. Eigenlijk wil ik alle Gentenaars ontmoeten, maar dat is helaas niet mogelijk. Daarom zoek ik 100 Gentenaars op. Zij mogen me vertellen wat ik voor hen kan doen!

Op het terras van het Dienstencentrum van Sint-Amandsberg ontmoeten we Ivonne (86) uit Zelzate. Na enkele jaren in Heusden en Destelbergen, woont ze nu in Sint-Amandsberg. Ivonne is een ervaringsdeskundige als het over Gent gaat, ze liep school in Gent en heeft er ook steeds gewerkt. Op deze zonnige zaterdag trakteert ze ons op enkele filosofische gedachten.

Hou zou jij Gent in drie woorden beschrijven? “Levendig, aangenaam en open.

Gentenaars hebben een open mentaliteit, het zijn gemakkelijke mensen. Gent is een vrije stad.”

Ik kom in oktober voor de eerste maal op. Waarop zou ik volgens jou de aandacht moeten vestigen?

“Ik vind eigenlijk dat er geen verbeterpunten zijn. Er is niets wat me stoort en ik ben tevreden met wat ik heb. Mensen moeten niet altijd reclameren en de dingen onnodig moeilijk maken. Er zijn natuurlijk altijd zaken die beter kunnen, de dingen kunnen al eens tegenvallen, maar je moet het pakken zoals het komt. Ik zou bijvoorbeeld wel een hoger pensioen willen, maar het geld is nu eenmaal begrensd en het is beter om wat we hebben eerlijk te verdelen onder alle mensen. ”

Ik vind het erg belangrijk dat we in Gent onze openbare ruimte (pleinen, parken, straten,…) goed soigneren. Heb jij een lievelingsplekje in de stad?

“Voor mij is dat gelijk, als ik maar buiten in de open lucht kan zitten. Binnenzitten vind ik nogal snel bedrukkend. Het hoeft maar een beetje mooi weer te zijn en je vindt me buiten op het terras.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.