Astrid vraagt het aan… Angie

“Ik kom graag naar het park, gewoon om een beetje te praten met de vriendinnen uit mijn straat.”

Op 14 oktober 2012 doe ik mee aan de Gentse gemeenteraadsverkiezingen. Van plaats 16 op de SP.A-Groenlijst ijver ik voor een sociaal en ecologisch Gent. Eigenlijk wil ik alle Gentenaars ontmoeten, maar dat is helaas niet mogelijk. Daarom zoek ik 100 Gentenaars op. Zij mogen me vertellen wat ik voor hen kan doen!

Samen met haar oudere broer bekijkt Angie (12) enkele dansdemonstraties tijdens Dansen in het Park in het Azaleapark. Angie woont in Sint-Amandsberg en gaat er ook naar school. Ook al mag Angie nog niet stemmen, ik vind het wel belangrijk te luisteren naar wat ze te zeggen heeft en daarmee rekening te houden.

Gent in drie woorden? “Mooi, leuk en multi-cultureel.

Gent is een leuke stad. Ik ga graag naar het centrum om te winkelen. Het liefst samen met mijn mama naar de Veldstraat, maar ik mag soms ook alleen met mijn vriendinnen naar de stad.”

Ik kom in oktober voor de eerste maal op. Waarop zou ik volgens jou de aandacht moeten vestigen?

“Alles mag eigenlijk blijven zoals het is. Ik wil niet meteen iets veranderen hier in de buurt of elders in de stad.” Hier valt oudere broer met veel plezier in voor Angie. “Ze is nog jong hé. Ik zou graag hebben dat er meer groen en parken zijn. En in dit park meer speeltuigen voor de kinderen bijvoorbeeld.”

Ik vind het erg belangrijk dat we in Gent onze openbare ruimte (pleinen, parken, straten,…) goed soigneren. Heb jij een lievelingsplekje in de stad?

“Ik kom graag naar het park, gewoon om een beetje te praten met de vriendinnen uit mijn straat. Meer moet dat niet zijn.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.