Astrid vraagt het aan… Jef

“Nu de nieuwe stadshal er is, voel ik dat dit een favoriete afspreekplek zal worden.”

Op 14 oktober 2012 doe ik mee aan de Gentse gemeenteraadsverkiezingen. Van plaats 16 op de SP.A-Groenlijst ijver ik voor een sociaal en ecologisch Gent. Eigenlijk wil ik alle Gentenaars ontmoeten, maar dat is helaas niet mogelijk. Daarom zoek ik 100 Gentenaars op. Zij mogen me vertellen wat ik voor hen kan doen!

Jef (62) komt eigenlijk uit Sint-Niklaas, maar woont sinds jaar en dag in Gentbrugge. Ik ontmoet hem bij de stadshal aan het Emile Braunplein, een plek waar hij de komende jaren veel plant te komen om af te spreken met vrienden of familie.

Gent in drie woorden? “Drie woorden? Dat is veel te weinig. Gent kan je trouwens niet in woorden vatten, je moet de stad van binnenuit beleven. Al die eeuwen geschiedenis die in het stadsbeeld verweven zijn, die contrasten tussen oud en nieuw, die moet je zelf voelen en ervaren. Maar als ik dan toch drie dingen moet noemen die Gent typeren, dan hou ik het op vrijheid, het grote aanbod aan activiteiten en de uitstekende bereikbaarheid van al dat moois.”

Ik kom in oktober voor de eerste maal op. Waarop zou ik volgens jou de aandacht moeten vestigen?

“Het informeren van de inwoners kan volgens mij nog beter, bijvoorbeeld bij wegenwerken of als er vernieuwingen worden gerealiseerd. Ook inspraak vind ik zeer belangrijk. Er wordt veel georganiseerd door de stad, en dat is goed, maar voor mij mag er zeker nog meer van onderuit komen. De stad moet die initiatieven dan ook steunen.”

Ik vind het erg belangrijk dat we in Gent onze openbare ruimte (pleinen, parken, straten,…) goed soigneren. Heb jij een lievelingsplekje in de stad?

“Had je mij dit vorig jaar gevraagd, dan had ik spontaan de Gentbrugse Meersen genoemd, en de Bourgoyen-Ossemeersen. Ik hou van de natuur en ga graag wandelen of fietsen om tot rust te komen. Maar nu de nieuwe stadshal er is, voel ik dat dit ook een favoriete afspreekplek zal worden. Omdat het een ideale plaats is om te schuilen als de zon te hard schijnt of als de regen met bakken uit de lucht valt, en dat zonder dat je meteen op café moet om iets te consumeren.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.