Astrid vraagt het aan… An

“Gent is een mooie, positieve stad, maar ik erger me verschrikkelijk aan mensen die zomaar allerlei rommel achterlaten.”

Op 14 oktober 2012 doe ik mee aan de Gentse gemeenteraadsverkiezingen. Van plaats 16 op de SP.A-Groenlijst ijver ik voor een sociaal en ecologisch Gent. Eigenlijk wil ik alle Gentenaars ontmoeten, maar dat is helaas niet mogelijk. Daarom zoek ik 100 Gentenaars op. Zij mogen me vertellen wat ik voor hen kan doen!

Ik spreek An (66) uit Gentbrugge aan op de zondagse markt in Ledeberg. Ze is op wandel met haar trouwe viervoeter Tommy. An is afkomstig van Oudenaarde, maar verhuisde ruim twintig jaar geleden naar Gent omwille van haar werk bij justitie.

Gent in drie woorden? “Positief, mooi en cultureel.

Er is op cultureel vlak van alles te doen in Gent, dat vind ik zeer aangenaam. Ik heb bijvoorbeeld een abonnement op de opera en ga ook regelmatig naar het theater. Ik hou echt van Gent, omdat het zo’n mooie historische stad is. Behalve dan de stadshal die ze nu aan het bouwen zijn, dat vind ik persoonlijk een gedrocht.”

Ik kom in oktober voor de eerste maal op. Waarop zou ik volgens jou de aandacht moeten vestigen?

“Zwerfvuil. Ik erger me verschrikkelijk aan mensen die zomaar allerlei rommel achterlaten. Ik denk dat dat aan de opvoeding van mensen ligt. De problemen met sluikstort in de Sas- en Bassijnwijk zijn erger geworden door de komst van de nieuwe woonwijk. Jonge mensen zitten op een bankje en gooien hun lege blikjes gewoon op de grond, anderen laten hun huisvuil zomaar langs de Schelde achter. De stad doet wel veel inspanningen: er zijn bijvoorbeeld veel vuilbakken en wanneer je belt naar IVAGO, komen ze het vuilnis ophalen. Maar enkele dagen nadat alles opgeruimd is, ligt er opnieuw overal rommel. Verschrikkelijk toch? Ik kom net van Limburg, daar is het veel netter. Misschien door de nabijheid van Nederland?”

Ik vind het erg belangrijk dat we in Gent onze openbare ruimte (pleinen, parken, straten,…) goed soigneren. Heb jij een lievelingsplekje in de stad?

“De Gentbrugse Meersen, heerlijk om te wandelen. En als mijn kleinkind op bezoek is, neem ik met plezier de tram naar het centrum om bijvoorbeeld samen het Gravensteen te bezoeken.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.