Astrid vraagt het aan… Floor en Tamara

“Openbare toiletten zouden er ook meer moeten zijn, zeker voor vrouwen. En ook gratis als het even kan, net als voor mannen.”

Op 14 oktober 2012 doe ik mee aan de Gentse gemeenteraadsverkiezingen. Van plaats 16 op de SP.A-Groenlijst ijver ik voor een sociaal en ecologisch Gent. Eigenlijk wil ik alle Gentenaars ontmoeten, maar dat is helaas niet mogelijk. Daarom zoek ik 100 Gentenaars op. Zij mogen me vertellen wat ik voor hen kan doen!

Floor en Tamara zijn allebei 15. Floor woont aan de Sterre, Tamara in de buurt van het Rabot. We ontmoeten hen op Gent sport, waar ze hard hun best aan het doen zijn om van alle activiteiten een stempel op hun kaart te verzamelen.

Gent in drie woorden?

Floor: “Terrasjes, winkelen en een groot activiteitenaanbod.”

Tamara: “Gentse Feesten, de Veldstraat en de drie torens van Gent.”

Ik kom in oktober voor de eerste maal op. Waarop zou ik volgens jullie de aandacht moeten vestigen?

“Meer vuilnisbakken, absoluut. Zwerfvuil is bijzonder storend, we moeten er alles aan doen om dat te vermijden. En openbare toiletten zouden er ook meer moeten zijn, zeker voor vrouwen. En ook gratis als het even kan, net als voor mannen.”

Ik vind het erg belangrijk dat we in Gent onze openbare ruimte (pleinen, parken, straten,…) goed soigneren. Hebben jullie een lievelingsplekje in de stad?

Tamara houdt van de Boombals op de Gentse Feesten. “Dansen is sowieso tof, maar die avonden daar in het Baudelopark zijn toch extra leuk.” Floor verkiest een terrasje aan de Graslei, bij voorkeur ‘s avonds. “Met een drankje relaxen en van de sfeer genieten: ideaal!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.