Astrid vraagt het aan… Elisa

Er is hier plaats voor allerlei initiatieven en projecten, zelfs als die buiten de lijnen kleuren.”

Op 14 oktober 2012 doe ik mee aan de Gentse gemeenteraadsverkiezingen. Van op plaats 16 van de SP.A-Groenlijst ijver ik voor een sociaal en ecologisch Gent. Eigenlijk wil ik alle Gentenaars ontmoeten, maar dat is helaas niet mogelijk. Daarom zoek ik 100 Gentenaars op. Zij mogen me vertellen wat ik voor hen kan doen!

Elisa is 26 jaar, woont in de buurt van de Coupure maar vertrekt bijna voor 8 maand op Aziëreis. Ze stemt voor haar eerste gemeenteraadsverkiezingen in Gent per volmacht. Na haar reis komt ze graag terug.

“Gent in drie woorden: jong, gastvrij en ruimdenkend.

Als student voelde ik me hier al welkom en dat is nog steeds zo. Ik heb altijd het gevoel dat er in deze stad veel mogelijk is en mogelijk gemaakt wordt. Er is hier plaats voor allerlei initiatieven en projecten, zelfs als die buiten de lijnen kleuren. Een stadsbeleid heeft daar ongetwijfeld invloed op, maar de creativiteit moet er natuurlijk ook zijn. Het gastvrije klimaat in Gent kan die creativiteit alleen maar stimuleren. Alle inwoners, mezelf inbegrepen, kunnen daar van genieten.”

Ik kom voor het eerst op bij de gemeenteraadsverkiezingen. Wat kan er volgens jou beter in de stad? 

“Ik vind dat er nog meer geïnvesteerd moet worden in openbaar vervoer. Mobiliteit is voor veel mensen de sleutel tot deelname aan het echte (stads)leven. Zowel voor jonge als voor oudere mensen. Bussen en trams die later rijden en een grotere oppervlakte bestrijken zijn nodig. Maar ook de reputatie van Gent als fietsstad mag wel wat meer in praktijk worden omgezet. We zijn de voortrekkersrol toch wel wat aan het lossen.

Tot slot, wat is jouw lievelingsplekje in de stad?

“Bij gebrek aan tuin is dat hier simpelweg het graspleintje aan de Coupure.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.